Перловка з яловичиною та білими грибами в мультиварці

Як зробити Перловку з яловичиною та білими грибами рецепт простий. Я готую її в мультиварці з функцією скороварки, але можна приготувати, наприклад, в горщику в духовці або на плиті в казані 🔥

Інгредієнти

Яловичина (у мене голяшка) 500 г🥩
Білі сушені гриби 20 р
Лук 1 шт.🧅
Часник 3 зубчики 🧄
Топлене масло 20 г 🧈
Перлова крупа 150 г
Сіль за смаком 🧂
Чорний перець за смаком
Чебрець 2 гілочки 🌿

Перловка з яловичиною та білими грибами в мультиварці покроковий рецепт

1. Перловку промити холодною водою, залити окропом і залишити на 3-4 години, після чого злити воду. Білі гриби попередньо промити і замочити у воді на 3-4 години. Воду, в якій замочені гриби не виливаємо. М’ясо нарізати невеликими кусочками.

2. В чашу мультиварки розтопити топлене масло, обсмажити в ньому цибулю до золотистого кольору приблизно протягом 5 хвилин. Додати м’ясо, перемішати і смажити на сильному вогні протягом 5 хвилин, перемішуючи. Додати часник, чебрець, сіль, перемішати і смажити ще 3 хвилини. Додати гриби, перемішати. Зверху викласти перловку.

3. Влити воду (або рідина від грибів) так, щоб вона покривала вміст. Готувати на режимі скороварки протягом 40 хвилин. Якщо готуєте в духовці, готувати при температурі 170° с протягом 2 годин. Готову страву перемішати і посипати зеленню 🌿

Відео рецепт 👇