Італійська запіканка з баклажанами, фаршем, перцем, сиром і томатним соусом

Як смачно зробити Італійську запіканку з баклажанами, фаршем, перцем, сиром і томатним соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Складно сказати однозначно, це італійське блюдо чи ні, але те, що це дуже смачно і ситно абсолютно точно! Складність приготування полягає тільки в поетапної послідовності певних дій, потрібно запастися терпінням і вільним часом. Впевнений, результатом залишитеся задоволені 👍

Інгредієнти

Фарш яловичий — 200 г;
Фарш курячий — 200 г;
Ріпчаста цибуля — 1 шт;
Часник — 1-2 зубчики;
Баклажани — 2 шт;
Солодкі перці — 3 шт;
Моцарелла — 250 г;
Пармезан — 120 г;
Чорний перець — щіпка;
Сіль — за смаком;
Оливкова олія для смаження.

Для томатного соусу:
Ріпчаста цибуля — 1 шт;
Морква — 1 шт;
Стебла селери — 2 шт;
Часник — 2-3 зубчики;
Томати у власному соку — 500 г;
Петрушка — жменя листя;
Базилік — велика жменя листя (можна використовувати тархун);
Цукор — 1 ст. л.;
Мелений чорний перець — 1/2 ч. л.;
Суміш прованських або італійських трав — 1 ч. л.;
Оливкова олія для смаження.

Італійська запіканка з баклажанами, фаршем, перцем, сиром і томатним соусом покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 220°С. Солодкі перці промити, висушити, викласти на деко, скропити оливковою олією і запікати 15 хвилин. ⠀ Баклажани вимити, обсушити і нарізати поздовжніми скибочками завтовшки 1 див Покласти в миску, рясно посипати сіллю, залишити на 20 хвилин. ⠀

2. Готуємо томатний соус: Цибулю і моркву очистити, селера промити. Нарізати цибулю і селеру дрібним кубиком, моркву натерти на крупній тертці, часник розчавити ножем і дуже дрібно нарубати. Розігріти масло у великій сковороді і обсмажити цибулю, моркву, селеру 6-7 хвилин. Додати часник, томати у власному соку, 1 ст. л. цукру, чорний перець, сушені трави, сіль за смаком, тушкувати під кришкою 15-18 хвилин на середньому вогні (на 4 з 9). ⠀
3. Відкрити кришку, перемішати, тушкувати ще 6-7 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. За пару хвилин до готовності додати петрушку. ⠀ Соус не повинен бути кислим або солоним, він повинен бути кисло-солодким, солонуватий, орієнтуйтеся на свій смак, якщо потрібно, додайте ще цукру. Смак соусу повинен бути яскравим. За бажанням, щоб було погостріше, можна додати перець чилі. ⠀ Баклажани трохи віджати зайву вологу удалить.
4. Обсмажити порціями в сковороді з 2 ст. л. олії по 3-4 хвилини з кожного боку, до м’якості та легкого рум’янцю (На 5-6 із 9). ⠀ Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками, часник очистити, дрібно нарубати. На розігрітій олії (2 ст. л.) у сковороді обсмажити цибулю до прозорості, додати часник, два види фаршу, перемішати, смажити до готовності на середньому вогні близько 10 хвилин. ⠀
5. Сир пармезан натерти на дрібній тертці. Листя базиліка крупно нарізати, а краще нарвати. Запечені перці перекласти в миску, закрити кулінарною плівкою і залишити на 20 хвилин. Потім розрізати на 4 частини, видалити шкірку серцевину з насінням. ⠀ Змастити дно вогнетривкої форми (моя форма 10 см на 25 см, глибина 8 см) томатним соусом, викласти половину баклажанів, посипати частиною тертого пармезану, зверху розкидати базилик.
6. Наступним шаром викласти весь фарш. На фарш шар томатного соусу. Потім шматочки моцарели. Далі викладаємо четвертинки солодкого перцю. Знову розкидати по всій поверхні листя базиліка, накрити томатним соусом та сиром пармезан. Далі викладаємо заключний шар з баклажанів, залишився томатний соус і пармезан. ⠀

7. Помістити в попередньо розігріту духовку до 200°С на 35 хвилин. ⠀ Виймаємо з духовки, охолодити і як пасочка перекладаємо на сервірувальне блюдо прямокутне, рівняємо, прикрашаємо листям базиліка і подаємо до столу. ⠀ Готуйте із задоволенням. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇