Блюдо Чапче корейське з яловичини і локшини

Чапче – блюдо корейської кухні. Озвучували разом з Кірюхи я ховалася як могла, але він все одно мене знаходив і вставляв свої 5 копійок😂. Блюдо Чапче корейське з яловичини і локшини простий рецепт.

Інгредієнти

✅Бататная локшина – 150-200 гр
✅Яловичина – 200 гр
✅Перець болгарський – 1 шт
✅Цибуля – 1 шт
✅Морква – 1 шт
✅Гриби печериці або шиітаке – 6 шт
✅Соєвий соус
✅Кунжутне масло
✅Рисовий оцет
✅Цукор
✅Мед
✅Чорний перець
✅Сіль
✅Яйце

Для маринаду:
✅Соєвий соус – 2 ст. л
✅Цукор – 1 ч. л
✅Чорний перець
✅Кунжутне масло – 1 ч. л
✅Часник

Повернути м’ясо і овочі в вок, додати:
✅Соєвий соус – 5 ст. л
✅Мед – 1 ст. л
✅Рисовий оцет – 1 ст. л
✅Часник
✅Кунжутне масло – 1 ч. л

Страва Чапче корейське з яловичини і локшини покроковий рецепт

1. Яловичину нарізати тонкими смужками і замаринувати хвилин на 20.

2. Для маринаду:
Далі відправити яловичину в розігрітий вок під кришку – м’ясо дасть сік, тушкувати до випаровування рідини, додати нарізану цибулю і обсмажити до золотистого кольору, прибрати з вока. Моркву і болгарський перець тонко нарізати, обсмажити до м’якості і теж прибрати. Печериці нарізати тонко і теж обжарить.

3. Повернути м’ясо і овочі в вок, додати:
Відправити туди ж заздалегідь зварену в солоній воді бататную локшину (див. інструкцію). Ретельно перемішати і зняти з вогню. Пробуємо на сіль – можливо соєвого соусу знадобиться трохи більше. Так само можна додати червоний перець або пасту кочудян.

4. Смажимо млинець з яйця і ріжемо довгими смужками як на відео. Чапче подаємо з нарізаним яєчним млинчиком і посипаємо кунжутом.

Відео рецепт 👇