Запечена курка у вершковому маслі з часником в духовці

Як смачно зробити Запечену курку у вершковому маслі з часником в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мій курито добре харчувався, вів еко-френдлі спосіб життя, проводив багато часу на природі і, судячи з його розмірів, несамовито гойдався, плануючи втечу з курника. Але не пощастило, і курей-втікач опинився у мене на столі в якості досвідченого новорічного страви.
В цьому році я вирішив почати готуватися заздалегідь і провести серію кулінарних вишукувань з пошуку смачного, але, бажано, простого головного блюда. А ви вже замислюєтеся, що приготувати на свято?
На мій погляд, все пройшло успішно: рецепт вмістився в три пункти, а курито вийшов дивно соковитий і смачний. І був з’їдений за пару днів. В ідеалі, до набору куротрав додати шавлія, але, на жаль і ах, він став у прямому сенсі рідкоземельних елементом. Ну і фіг з ним, курито вийшов прекрасний у всіх відносинах.

Інгредієнти

На курито 2-3 кг
– 3 гілочки розмарину
– 3 гілочки чебрецю
– 2-3 мандарина
– 2 маленькі цибулини
– 1 кг крупної солі

Для олійною намазування
– 150 г вершкового масла кімнатної температури
– 3 гілочки розмарину
– 3 гілочки чебрецю
– 4 з. часнику
– 1 ст. л. паприки
– 1 ст. л. меленого коріандру
– 1 ч. л. меленого чорного перцю

Запечена курка у вершковому маслі з часником в духовці покроковий рецепт

1. Для намазування змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. А далі є два шляхи приготування кура:

2. – Простий: намазати, нашпигувати, викласти у форму з сіллю і запекти. – Складний: додатково провести підшкірні натирання маслом.

3. З допомогою силіконової лопатки або ложки відокремте шкіру від грудки, починаючи з шиї, після чого тим же інструментом нанесіть масляну смесь.

4. Запікайте в духовці, розігрітій до 180 гр, 2-2,5 часа.

Відео рецепт 👇