Мясо оссобуко по міланськи

Як смачно зробити М’ясо оссобуко по міланськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

🔪Гомілці телятини (Оссобуко) 4 шт
🔪Цибулю 🧅 2 шт
🔪Морква 🥕 1 шт
🔪Селера 2-3 стебла
🔪Томатна паста 1 ст. л
🔪Часник 2 зуб
🔪Біле вино 100 мл
🔪Борошно пшеничне
🔪Лавровий лист 3-5 шт
🔪Чебрець 2 гілочки
🔪Цукор 1 ч. л

М’ясо оссобуко по міланськи покроковий рецепт

1. Гомілки обв’язуємо шпагатом, щоб вони тримали форму, паніруємо в пшеничного борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді до скоринки, і витягаємо з сковороди. ️У цій же сковороді обсмажуємо Мирпуа, спочатку цибулю до коричневого кольору, потім моркву і в кінці селера. ️

2. Додаємо томатну пасту, готуємо 1 хвилину до появи солодкого аромату і додаємо часник з вином, завдання випарити вино вдвічі, тим самим прибрати алкоголь. ️Повертаємо назад м’ясо, додаємо лавровий лист, чебрець і воду, додаємо цукор для балансу смаку, так як з-за томатної пасти може бути кислинка (у класичному рецепті цукор не додають). ️

3. Після закипання тушкуємо 1,5 години на повільному вогні з накритою кришкою, потім зливаємо бульйон через сито, і разом з гомілками уварюють на великому вогні до стану соусу. ️Подаємо з різотто на овочевому бульйоні з додаванням шафрану (не обов’язково).

Відео рецепт 👇