Плов без мяса

Як зробити Плов без м’яса рецепт простий, це дуже смачно! Я називаю цю страву помилковий плов, вже років десять. Але вчора одна моя читачка написала, що це різновид плову. Є види плову без м’яса! Готую я його не за правилами плову і ні за чиїм то рецептами. Готую завжди однаково на свій розсуд і вас навчу. Це буде дуже смачно!

Інгредієнти

Морква – 4 шт (середні)
Цибуля-4 шт (середні)
Рис – 2 склянки (200мл)
Топлене масло – 3 ст. л (можна замінити вершковим)
Спеції для плову – 2 ст. л. без гірки
🔴Якщо спецій для плову у вас немає, то можна використовувати за смаком чорний перець, паприку і обов’язково зіру.
🔴Рис! Для плову правильно використовувати сорти -ДЕВЗИРА або ЧУНГАНА. Але я вас запевняю цілком підійде ЖАСМИН або БАСМАТТІ з супермаркету.

Плов без м’яса покроковий рецепт

1. Цибулю і моркву чищу, ріжу соломкою. Не дрібніше, соломка велика для плову. Обсмажую овочі в казані на олії. При смаженні додаю три чайні ложки цукру. У цей час добре промиваю рис. Як тільки овочі обжарились, я додаю до них спеції і топлене масло.
2. Слідом додаю сирої промитий рис. Добре перемішуємо всі інгредієнти в казані. Сирі рисинків повинні бути все в маслі упереміш з овочами. Потім вливаю воду.
3. Еслі в мене було 2 склянки рису, то води я вливаю 3-4 склянки. Досаливаю за смаком, закриваю кришкою казан і зменшую потужність плити на невелику. І чекаю, коли повністю буде готовий рис. Перемішую, даю під кришкою попаритися хвилин 30 і все.