Італійська закуска з баклажанів, сиру, помідорів і цибулі в духовці

Італійська закуска з баклажанів, сиру, томатів і цибулі в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

– баклажан – 1 шт круплый ⠀
– сир сулугуні/моцарелла – 100-150гр⠀
– помідори – 4 шт⠀
– цибуля 0.5 шт⠀
– часник – 3 зуб⠀
– сіль/перець⠀
– орегано⠀
– оливкова олія ⠀
– зелень для прикраси ⠀

Італійська закуска з баклажанів, сиру, помідорів і цибулі в духовці покроковий рецепт

1. Готуємо соус: обсмажуємо цибулю, часник на оливковій олії, додаємо подрібнені помідори 2 шт (ми їх ошпарим і сіяли шкірку ), далі додаємо сіль, спеції і готуємо соус до загусання (соус повинен увариться в 1,5-2р).
2. Баклажани нарізаємо вздовж віялом, не дорізуючи до кінця плодоніжки, присаливаем його і залишаємо на 20 хвилин, далі обсушуємо його паперовим рушником. Помідори і сир нарізаємо пластинами.

3. Баклажан перекладаємо у форму для запікання. Кожну пластинку баклажана змащуємо соусом, перекладаємо між слайсами кружечками помідорів і сиру, присаливаем зверху і скроплюємо оливковою маслом.

4. Випікаємо при 180гр 40-50 хв. Готовий баклажан посипаємо зеленню і відразу подаємо. Дуже проста і смачна гаряча закуска здивує вас і ваших гостей.

Відео рецепт 👇