Коржі: 33 г альбуміну 217 г води 250 г цукрової пудри 250 г мигдальної муки 1 ч. л. кориці ~ 50 г цукрової пудри для присипки
Крем 400 г молока 120 г пастеризованих жовтків 100 г цукру 35 г кукурудзяного крохмалю 250 г вершкового масла 82,5% кімнатної температури 1 ч. л. ванільною пасти
Фінішний шар 70 г абрикосового джему 100 г білого шоколаду 15 г темного ~40-50 г мигдальних пелюсток
1. В альбумін додати воду, перемішати віночком і дати постояти хвилин 10, потім краще процідити через сито. Збити відновлений білок до стану піни, потім в 3-4 прийому додати пудру. Меренга повинна вийде гладка, блискуча і добре тримати форму.
Я збивала хвилин 12. Мигдалеву борошно змішати з корицею і в 4 прийоми ввести в меренгу, добре перемішати. Викласти тісто в кондитерський мішок з насадкою 10 мм (або відрізати кінчик біля мішка), відсадити 5 коржів з 18 см в діаметрі на килимок або пергамент.
Присипати цукровою пудрою, через 10 хвилин ще раз присипати пудрою і можна випікати, 160° 20-25 хвилин. Час може відрізнятися, орієнтуйтеся на бежевий колір коржів. Готовий мигдальний бісквіт стягнути з деко на решітку, перевернути і акуратно зняти килимок. Будьте ніжні, коржі досить крихкі. Тісто дуже смачне і ароматне, без глютену і готуватися супер просто.
2. Молоко налити в сотейник і поставити на середній вогонь, поки молоко закипає у жовтки додати цукор і просіяний крохмаль. Добре перемішати. Як тільки молоко закипить-вилити його на жовткову суміш і добре перемішати. Повернути все назад в сотейник і на середньому вогні, постійно помішуючи варити крем до загустения.
3. Готовий крем перекласти в широкий посуд і дати охолонути до кімнатної температури. В цей час збити вершкове масло з ванільною пастою до пишної світлої маси. Як тільки заварний крем охолов, додавати невеликими частинами масло (краще через сито) і збивати кожен раз.
4. Зібрати торт. Коржі покрити кремом, обмазати боки торта. Джем підігріти і нанести зверху на торт. Поставити в холодильник на 1 годину. Розтопити шоколад, темний краще перекласти в кондитерський мішок. На шар джему вилити білий шоколад, розподілити тонким слоем.
5. Потім темним шоколадом намалювати спіральку і з допомогою зубочистки зробити павутинку. На боки торта нанести мигдальні пелюстки. Поставити торт в холодильник на 6-8 годин настояться.