РЕЦЕПТ з книги Аурель Бронте: Зігріваюча випічка. Зі Скандинавії з любов’ю. Найсмачніший торт у світі норвезький меренговый простий рецепт.
Інгредієнти
Для тесту:
150 г вершкового масла
130 г цукру
5 яєчний жовтків
150 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. ванільного цукру
100 мл цільного молока
Крем:
250 мл цільного молока
насіння стручки ванілі
1 яйце
50 г цукру
15 г кукурудзяного крохмалю
15 г вершкового масла
щіпка солі
150 мл вершків 33% для збивання
Для меренговой скоринки:
5 яєчних білків
250 г цукру
щіпка cremor tartaro
(можна заміряти на лимонну кислоту)
75 г мигдальних пелюсток
Форма для випічки 35х25 см, застелити пекарської папером.
найсмачніший торт у світі норвезький меренговый покроковий рецепт
1. насамперед, приготувати заварний крем із зазначених інгредієнтів (докладніше можна подивитися процес приготування в Сториз; а також є окремо збережені Сториз ⭕️ «заварний крем») Готовий Крем повинен повністю охолонути холодильнике.
2. включити Духовку розігріватися до 160 гр. За допомогою міксера збити вершкове масло з цукром до кремового стану. Додати по одному жовтки, продовжуючи збивати… Просіяти в масляну суміш борошно з розпушувачем, додати ваніль і перемішати до повного об’єднання всіх ингредиентов.
3. В кінці влити молоко і ще раз все перемішати. Викласти тісто в підготовлену прямокутну форму для випічки (піднос) і рівномірно розподілити шаром по всій формі. Відставити на час, поки будемо займатися меренгой.
4. Для цього у чистій мисці збити білки з лимонною кислотою (або cremor tartaro) до легкої піни. Починайте додавати потроху у збиті білки цукор, продовжуючи збивати до отримання гладкої стійкої білкової массы.
5. Розподілити отриманий білковий крем поверх тесту, розрівняти. Зверху посипати миндал. пелюстками. Випікати в гарячій (160 С) духовці 35-40 мин.
6. Далі читаємо рецепт в каруселі тут: instagram.com