Гарбузовий пиріг маннік на кефірі з сиропом

Самий осінній сонячний пиріг 🎃! Як зробити смачний Гарбузовий пиріг маннік на кефірі з сиропом в духовці рецепт простий. Дуже ароматний, насичений, пухкий пиріг, і медова гарбуз так смачно гармонує з лимонною ноткою. Вже чую ваші запитання і відразу відповім: – Так, без яєць! – Чи можна гарбуз чимось замінити? В принципі можна – морквою, спробуйте яблуками, але я так не робила, за результат гарантій не даю) та й навіщо??? Тут гарбуз прекрасна! – Чи можна без сиропу? В принципі можна, але навіщо? Буде сухо, з сиропом смачніше. Він повністю вбирається, і корж зовсім не мокрий. – Дуже солодкий? Абсолютно ні! Для мене все в нормі, зменшувати цукор не рекомендую. В крайньому випадку, можна зменшити цукор в сиропі, але я б не стала, сік лимона все балансує.

Інгредієнти

для тесту:
Гарбуз (натерта на дрібній тертці) – 300 гр
Кефір – 250 мл
Цукор – 100 гр.
Манна крупа – 270 гр
Розпушувач – 10 гр
Цедра лимона – 1 шт

Сироп:
Вода – 120 мл
Цукор – 150 гр
Сік лимона – 1 шт

Форма для випічки d=25 див.

Гарбузовий пиріг маннік на кефірі з сиропом покроковий рецепт

1. Для тесту в чашці змішати натерту на дрібній тертці гарбуз, кефір, цукор, манну крупу, розпушувач і цедру лимона. Тісто перекласти у форму для випічки, змащену вершковим масло.

2. Форму поставити в нагріту духовку до 180 на 45 хвилин. ⠀ Поки випікається пиріг, варимо сироп. У каструльку влити воду, сік лимона, всипати цукор, довести до кипіння, варити три хвилини. ⠀

3. Вийняти пиріг з духовки і відразу гарячий залити сиропом. Дати сиропу вбратися в манник, остудити і подавати до чаю.

Відео рецепт 👇