Глінтвейн, теплий, пряний, ароматний для затишних зимовий ввечері. Найсмачніше, коли нагулялися на морозі, прийшли додому і навіть щоки горять, випиваєте і тепло йде по всьому тілу – кращий зимовий напій.
Інгредієнти
1 пляшка сухого червоного вина
150-300 мл води (тут дивіться за смаком більш або менш міцний)
1 апельсин
3 ст. л. меду (цукру)
⠀
Спеції:
Щіпка цукру і солі
3 палички кориці
4 скибочки імбиру (можна сушеного)
13 шт. гвоздик
5 горошин чорного перцю
3 зірочки бадьяна
⠀
За бажанням:
Ізюм, журавлина, кардамон, ром
Напій глінтвейн з апельсином і медом в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Спеції проколюємо на сухій сковорідці з дрібкою цукру і солі – 1 мин.
2. Вино і воду нагріваємо до 70-80 гр., не кип’ятимо, додаємо мед, розтоплюємо його, додаємо часточки апельсина, всі спеції, варимо 2-3 мин.
3. Знімаємо з вогню і залишаємо настоятися 10 хвилин. Перед подачею можна процедить.
Відео рецепт 👇