Як приготувати найсмачніші ніжне печиво з полуницею рецепт в духовці. Відео рецепт Ірини Подолян з каналу Приємного апетиту!
Інгредієнти
В 100 г – 320 ккал
Вихід – 16 штук
Ванільний цукор – 10 г
Вершкове масло 82% – 80 р
Розпушувач – 3 р
Яйце – 1 шт. С1 (50 м без шкаралупи)
Сіль – 0,5 р
Борошно – 170 р
Полуниця – 150 г
Цукор – 60 г
Ніжне печиво з полуницею покроковий рецепт
1. У ягід полуниці відокремити плодоніжки і нарізати на дрібні шматочки. Ягоди вибирайте щільні не перестиглі. Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем і сіллю, м’яке вершкове масло з’єднати з ванільним цукром і звичайним цукром або пудрою, збивати протягом двох хвилин до посветления маси, очистити стінки миски.
2. Додати яйце кімнатної температури і збити протягом 1 хвилини всипати половину борошняної суміші і перемішати міксером другу половину перемішати лопаткою. На завершення додати нарізані ягоди і перемешать.
3. Викласти на папір з антипригарним шаром за допомогою ложки для морозива або 2 столових ложок, злегка приплюснути верхівки. Діаметр моєї ложці 4 сантиметра.
4. Випікати в розігрітій до 180 градусів С духовці на середньому рівні без конвекції 15-20 хвилин, до легкого золотистого кольору. Остудити на решетке.
5. Печиво виходить м’яким, ароматним, з соковитими включеннями полуниці. Зберігати в закритій тарі в холодильнику до трьох суток.