Низковуглеводний шоколадний торт Захер з абрикосовим конфі

Як зробити смачний Низковуглеводний шоколадний торт Захер з абрикосовим конфі в шоколадній глазурі рецепт простий.

Інгредієнти

250 гр яйця (розділити на жовтки і білки)
35 гр Эритритола
7 гр фитпарада 7 (можна зробити самим)
80 гр молока
30 гр шоколаду від 85% (а краще 99%)
20 гр какао порошку (хорошої якості)
30 гр кокосової борошна (стружкою не замінювати)
5 гр яблучного пектину (він же жовтий, він же і цитрусовий підійде )
Сода 2 гр
Сіль 1 гр
Лимонна кислота 1 гр (або 10 лимонного соку)

Джем:
Пюре абрикоса 150 гр
Вода 100 гр
Пюре маракуї 50 гр (можна тим же абрикосовим замінити)
Эритритол 25 гр
Фитпарад 5 гр
Пектин жовтий 10 гр
Желатин 200 блум 5 гр
Вода для желатину 25 гр
Лимонна к-та 2 гр (15 г лимонного соку)

Низковуглеводний шоколадний торт Захер з абрикосовим конфі покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 160-170С, підготувати форму D16(18) див. Бісквіт: молоко нагріти, зробити емульсію з шоколадом. Об’єднати какао, кокосову борошно, пектин, соду – все добре розмішати, щоб не було грудочок. Білки збити з сіллю і лимонною кислотою, додавши половину підсолоджувача. Відставити в сторону. Збити жовтки з другою половиною підсолоджувача, додати шоколадне молоко. Вмішати сухі інгредієнти. Додати 1/3 білків і перемішати лопаткою, доб залишилися білки і акуратно перемішати. Вилити у форму і випекти до готовности.

2. Джем:
Пюре нагріти до 35-40С, ввести пектин змішаний з підсолоджувачем. Довести до кипіння. Проварити 2 хв. додати розпущений желатин. Перелити в миску, закрити плівкою «в контакт». Охладить.
3. Бісквіт розрізати на 2 частини. Прошарувати джемом, збираючи торт у кільці (2 бісквіта+2 шари джему), накрити плівкою. Стабілізувати в холодильнику. Покрити глазурью.

4. Глазур:
Молоко 60 гр, какао порошок 20 гр, эритритол 15 гр, фитпарад #7 3 гр змішати в ковшике і довести до кипіння. Додати 50 гр вершкового масла і емульгувати. Покрити торт.