Омлет менемен турецький

Menemen це не просто яєчня по-Турецьки, Menemen це класика турецької кулінарії. Простий сніданок за 10 хвилин готується з мінімального набору інгредієнтів, а результат задовольняє навіть найвибагливіших гурманів! Як зробити Омлет менемен турецький рецепт простий на сковороді.

Інгредієнти

Яйця курячі – 5 штук,
Перець болгарський – 200 грам (3 штуки),
Помідори – 200 грам (2 штуки),
Цибуля ріпчаста – 100 грам (1 велика цибулина),
Томатна паста – 1 їдальня ложка,
Часник – 2 зубчики,
Масло рослинне – 50 грам,
Сіль – 10/12 грам,
Чорний і червоний мелений перець за смаком.

Омлет менемен турецький покроковий рецепт

1. В суху розігріту сковороду наливаємо 50 грам рослинної олії, коли олія нагріється додаємо нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю і обсмажуємо протягом 1 хвилини. Хвилину потому прибираємо цибулю на одну половину сковороди і на звільнену половину висипаємо нарізаний кубиками болгарський перець, даємо йому просмажиться в перебігу 2 минут.

2. Дві хвилини потому перемішуємо окремо перець і цибулю і смажимо ще 2 хвилини. Ще дві хвилини потому насипаємо 2 чайні ложки солі, перемішуємо цибулю з болгарським перцем, даємо їм ще просмажиться і виділити сік і смак. Далі додаємо томатну пасту і нарізаний маленькими колечкам чеснок.

3. Даємо просмажиться томатній пасті протягом 1 хвилини. Хвилину потому перемішуємо томат, цибуля і перець, далі додаємо нарізані кубиками помідори, даємо їм просмажиться, насипаємо за смаком чорний перець і червоний гострий перець, все добре перемішуємо і розбиваємо до овочів курячі яйця. Смажимо до готовности.