Осінній пряний суп-крем з бататом (гарбузом) і сочевицею

Осінній пряний суп-крем з бататом (гарбузом) і сочевицею простий рецепт.

Інгредієнти

Вода 600 мл
Вершки – 150 мл (20% жирності)
Червона сочевиця – 100 г
Батат 400 г (можна замінити гарбузом)
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт
Часник – 1-2 зубчики
Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
Куркума – 1 / 2 ч. л.
Сіль – За смаком
Чорний мелений перець – За смаком
Гострий перець чилі – 1/4 ч. л. (мелений)
Імбир – 1/4 ч. л. (мелений)
Томати – 100 г (у власному соку або перетерти на тертці)
Столова ложка крохмалю

Осінній пряний суп-крем з бататом (гарбузом) і сочевицею покроковий рецепт

1. Батат або гарбуз очистити і нарізати кубиками, крупно нашаткувати цибулю, моркву, додати зубчик часнику, чорний мелений перець за смаком, сіль і промиту сочевицю. Заливаємо водою і ставимо на огонь.

2. За фактом готовності. А це приблизно півгодини (залежить від сорту сочевиці), висипаємо спеції, виливаємо вершки і тертий на тертці томат, я використовую заморозку. Ти необхідності до солити і до перчити по вкусу.

3. Тепер суп пробиваємо блендером. Сервіруємо, прикрашаємо невеликою кількістю вершків і бальзамічним соусом-крем, гарбузовим насінням і зеленню петрушки. Осінній пряний суп-крем готовий. Всім приємного аппетита.

Відео рецепт 👇