Пасхальний вінок на молоці і дріжджах

Як зробити великодній вінок на молоці і дріжджах рецепт простий. Рецепт універсального дріжджового тіста з ніжним і пуховим м’якушкою! З цього тіста можна також приготувати і інші вироби, наприклад равлики з корицею, рулет з маком, плюшки і т. д.

Інгредієнти

400г борошна
130 г молока (тепле)
25г свіжих дріжджів
60г м’якого вершкового масла
40г цукру
2 яйця
цедра 1 апельсина
1 жовток для покриття+ 1 столова ложка молока

Начинка: апельсинові цукат, горішки підсушені в духовці (мигдаль, волоські) крупно рубані

Пасхальний вінок на молоці і дріжджах покроковий рецепт

1. В миску розкришите дріжджі, додайте трохи теплого молока з рецепта (1-2ложки), і чайну ложку цукру. Перемішайте, накрийте плівкою і дайте піднятися протягом 5 хвилин. У чаші міксера просійте борошно, додайте опару, молоко кімнатної температури, яйця, цукор, цедру апельсина і розм’якшене вершкове масло. Замісіть однорідне тісто насадкою крюк.
2. Продовжуйте місити 5-7 хвилин. Тісто має намотатися на гак і відставати від стінок чаші. При цьому температура тесту не повинна перевищувати 23С. (щоб не зруйнувати клейковину). Подкатайте тісто в кулю і перекладіть в змащену рослинним маслом миску, накрийте плівкою і залиште підніматися в теплому місці без протягів протягом 45 минут.
3. Коли тісто підніметься, обімніть його і знову залиште підніматися на 30 хвилин. Розкачайте тісто на злегка посипаний борошном робочій поверхні в прямокутник 35/40см. Розподіліть цукати, горішки. Поверніть щільно рулет з довгою стороне.
4. Розріжте посередині гострим ножем з кожної сторони, не доходячи трохи до центру. Сплетіть і сформуйте вінок. Перекладіть на деко, прокладений пергаментом і залиште в теплому місці для вистоювання (в духовці з включеною лампочкою).

5. пензликом Змастіть яєчної глазур’ю і випікайте в разогретоц духовці при 170-180С близько 30 хв. Охолоджуйте на решітці. Покрийте цукровою глазур’ю( цукрова пудра + лимонний сік) Готуйте із задоволенням!