паску на сметані і молоко з дріжджами

паска на сметані і молоко з дріжджами простий рецепт в духовці. Велика Пасха – один з найбільш очікуваних і важливих свят. У багатьох сім’ях👨👩👧👦 є традиція збиратися великою дружною сім’єю за одним столом. Традиційну страву свята – сирна пасха, паска. 📝Рецептів багато, у кожної господині є свій. Головне працювати в гарному настрої 😄, тоді паска буде бездоганним!🤩

Інгредієнти

🔹300мл молока 🥛,
🔹3яйца 🥚🥚🥚
🔹10гр сухих дріжджів або 30гр сирих
🔹200гр цукру 🥡,
🔹150гр злив. масла 🧈
🔹250гр сметани,
🔹2ч.л ванил. цукру
🔹700-800гр борошна
🔹300гр родзинок

паску на сметані і молоко з дріжджами покроковий рецепт

1. Молоко трохи підігріти, щоб було тепле ☑️ У молоко додати дріжджі, 1ч.л. цукру і 200-250гр борошна. Перемішати. Накриваємо рушником, ставимо у тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі🆙, на це йде ~30хв. Яйця збити з цукром ☑️ В опару додати яйця з цукром. Перемішати. Додати розм’якшене злив. масло. Перемешать.
2. Додати сметану. Перемішати. Додати борошно, може бути трохи менше або трохи більше. Замісити тісто, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук ☑️ Накриваємо тісто рушником, ставимо у тепле місце. Тісто має добре піднятися 🆙, на це йде ~ 30-50 мин.
3. Додаємо в тісто родзинки, вже вимитий і висушений ☑️ Накриваємо тісто, ставимо у тепле місце. Дати тісту ще раз добре піднятися 🆙, на це йде 30-50хв. Формочки трохи змащуємо олією, викладаємо, заповнюючи на 1/3 висоти форми. Дати тісту подняться.
4. Ставимо формочки в розігріту духовку до 100град. Випікати 10 хв. Збільшити температуру до 180град. Випікати ~30 хвилин. Як тільки паску зарум’яниться, перевірити на готовність. ☑️ Прикрасити зверху паска глазур’ю до смаку!