Паста Спагетті з молюсками вонголе

Як смачно зробити Паста Спагетті з молюсками вонголе простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

на 2 порції:

•200г спагетті
•500г молюсків вонголе
•3 зубчики часнику
•оливкова олія
•гострий перець (за бажанням)
•сіль
•петрушка

Паста Спагетті з молюсками вонголе покроковий рецепт

1. Замочити молюски в холодній солоній воді на кілька годин (можна на ніч) для того, щоб вони випустили пісок. Обсмажити зубчик часнику з гострим перцем (за бажанням) на оливковій масле.

2. Додати вонголе, накрити кришкою і на великому вогні відкрити черепашки (знадобиться приблизно 3 хвилини). Очистити половину вонголе. Рідина, яку вони випустили, процідити і сохранить.
3. Закинути варитися спагетті в киплячу підсолену воду. Обсмажити ще два зубчики часнику на оливковій олії. Додати рідина від молюсків, разогреть.

4. Додати недоварені спагетті (за хвилини 4-5 до готовності) з одним-двома половниками води, в якій вони варились.
5. Таким чином довести спагеті до готовності. За пару хвилин до готовності додати молюски. Вимкнути вогонь, посипати дрібно нарубаною петрушкой.

Відео рецепт 👇