Печінковий паштет з брусничним желе

Печінковий паштет з брусничним желе простий рецепт 🔥 Ох вже цей прекрасний повітряний паштет, який скасовує кисло-солодкий смак брусничного желе. А ще я додала приголомшливі спеції, які ідеально підійшли! В паштет копчений цибуля, в желе італійські трави 🎉🥰❤️

Інгредієнти

Рецепт паштету:
Печінка яловича (можна і курячу) 500 гр
Цибуля 1 шт
Морква 1 шт
Сіль, перець, копчений цибулю (за наявності)
Вода 0.5 склянки
Масло вершкове м’яке 100 гр

Брусничне желе:
Брусниця 200 гр
Вода для ягід 100 гр
Цукор 3 ст ложки
Італійські трави
Желатин 2 ч ложки (10 гр)
Вода 100 гр

Печінковий паштет з брусничним желе покроковий рецепт

1. На сковороді обсмажуємо цибулю і моркву до повної готовності, закинути печінку і обсмажити 5-7 хвилин, додати сіль, спеції, воду і протушкувати під кришкою 7-10 минут.
2. Багато печінку пропускають через м’ясорубку, але я роблю це заглибним блендером! Так ваш паштет буде самим повітряним і ніжним, ні однієї жилки або грудочки… так от пробиває блендером і втручається м’яке вершкове масло. Паштет готовий!
3. Желе:
Спочатку в склянці 100 гр води розчиняємо желатин і залишаємо на 20-30 хвилин. Ставимо на плиту брусницю, додаємо цукор, воду, італійські трави і проварюємо 10 хвилин. Знімаємо з плити і протираємо соус через сито. В ще гарячу масу додаємо набряклий желатин, він швидко разойдется.

4. Збираємо паштет: у форму викладаємо паштет, розрівнюємо і заливаємо нашим желе і ставимо в холодильник на 3-4 години. Знали б ви, як це смачно!!! Не передати словами просто!!! 🎉🥂🕺