Морквяний хумус з крекерами

Як смачно зробити Морквяний хумус з крекерами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Морквяний хумус c крекерами. Легка і корисна закуска до новорічного столу — в самий раз для зустрічі року Кролика!

Інгредієнти

Нут — 250 г
Сік лимона — 2 ст. л.
Оливкова олія — 5 ст. л.
Рідина від нуту — 100 ст. л.
Морква — 2 шт.
Часник — 3 зубчики
Паприка — 1/3 ч. л.
Чорний перець — 1/4 ч. л.
Сіль — 1/2 ч. л.
Крекери

Морквяний хумус з крекерами покроковий рецепт

1. Нут замочити на ніч. Додати воду, відварити відповідно до інструкції близько 1-1,5 ч. Остудити, залишити склянку води. Додати 3 ст. л. оливкової олії, лимонний сік, 100 мл води від нуту і подрібнити блендером до однорідної консистенции.

2. Моркву очистити, нарізати на кубики середнього розміру, змішати з оливковою олією, паприкою, сіллю і перцем. Додати очищені зубчики часнику, викласти на деко і запекти в духовці при 180С 20-30 хв до м’якого состояния.

3. Коли морква охолоне, подрібнити її блендером разом з нутом. Для отримання кремоподібній і однорідної маси додати воду і оливкове масло. Перекласти в блюдо. Подавати з крекерами.

Відео рецепт 👇