Запечені курячі стрипсы в духовці як у кфс

Як смачно зробити Запечені курячі стрипсы в духовці як у кфс простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зберігай рецепт, щоб порадувати себе і друзів смачною закускою 😉 Менш шкідливий для здоров’я варіант смачного фастфуду, приготованого своїми руками, без обсмажування у фритюрі. Особливість цієї страви в спеціальній паніровці на основі картопляних чіпсів, горіхів і сиру. ⠀ Дуже смачні, хрусткі зовні і соковиті всередині, виходять курячі стрипсы (палички).

Інгредієнти

Філе курячої грудки — 800 г;
Оливкова олія — 3 ст. л.;
Чорний мелений перець — 1/3 ч. л.;
Паприка солодка (можна копчену) — 1 ч. л.;
часник Сушений — 1 ч. л.;
Сушений імбир — 1/2 ч. л.;
Соєвий соус — 3-4 ст. л. (залежно від ступеня солоності).

Для смачної панірування:
Картопляні чіпси натуральні (можна із смаком) — 70 г;
Пухнасті панірувальні сухарі «Панко» — 5 ст. л.;
Твердий сир (у мене чеддер) — 100 г;
Волоський горіх — 70 г;
Борошно пшеничне — 5 ст. л.;
Яйця для льезона — 2-3 шт.

Запечені курячі стрипсы в духовці як у кфс покроковий рецепт

1. Ну, а далі все просто 👌 Куряче філе нарізаємо не дуже тонкими брусками. Викладаємо в миску за розміром, додаємо оливкову олію і спеції: перець чорний і солодку паприку, часник сушений, імбир, соєвий соус. Добре перемішати, маринувати протягом години 👌 ⠀

2. Волоський горіх перебрати (горіх повинен бути свіжим, не мати стороннього згірклого запаху – це важливо, тому що можна легко зіпсувати загальний смак панірування), подрібнити в блендері або ступці (можна використовувати мигдаль або фундук). Картопляні чіпси подрібнити за допомогою блендера.

3. Твердий сир натерти на дрібній тертці. ⠀ З’єднати в прямокутній ємності подрібнений волоський горіх, картопляні чіпси, сир і панірувальні сухарі ➡️ ретельно перемішати. Борошно висипати в тарілку. Яйця помити, розбити в глибоку тарілку, перемішати. ⠀
4. Духовку розігріти до 180°С. Деко застелити пергаментом. Кожен шматочок курячого філе спочатку вмочити в борошні, потім в яєчної суміші, потім в паніровці з чіпсів і сиру, викласти на деко. ⠀

5. Випікати при температурі 180°С близько 20 хвилин, на останніх хвилинах можна включити аерогриль для додання більшої рум’яності. ⠀ Готові стрипсы подавати з кетчупом, солодкою гірчицею, з соусом «солодкий чилі». ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇