Шпинатний торт закусочний з рибою

Як зробити Шпинатний торт закусочний з рибою рецепт простий 🥃 Основа у нього з тіста зі шпинатом, всередині крем з кисломолочного сиру зі сметаною, начинка з горбуші гарячого копчення, прикрашений креветками, слабосоленої сьомгою, огірками і зеленню. Напишіть чесно, як вам це блюдо? Я дуже старалася 😊 загалом такий святковий новорічний тортик, хоча там попереду ще буде 23 лютого, туди він теж цілком підходить тематично👌 Моя форма розміром 18х18 див. Якщо хочете таку ж квадратну форму для випічки, як у мене, встигайте подивитися в сториз посилання на магазин. Ну або пишіть в лічку, пришлю. Ще варіант: зібрати торт, але не змащувати його з боків і не оформляти зверху, а нарізати на невеликі рівні шматочки і нанизати на шпажки – будуть гарні канапе

Інгредієнти

Для коржів:
6 шт. Яйця 🥚
Шпинат (у мене заморожена, який я попередньо розморозила і віджати) 120 г 🍃
Рослинна олія 90 мл
Сметана 25% 120 мл
Сіль 1/2 ч. л.
Борошно 150 г
Розпушувач 1 ч. л.

Начинка:
Сирний сир 300 г
Сметана 25% 100 мл
Філе горбуші гарячого копчення 300 р

Для прикраси:
Креветки 🦐
Сьомга слабосолона
Огірки
Салатні листя

Шпинатний торт закусочний з рибою покроковий рецепт

1. Відокремити білки від жовтків. Жовтки змішати зі шпинатом (якщо використовуєте листя з попередньо пюрировать), сметаною, олією. Всипати борошно і розпушувач, перемішати до однорідності. Білки збити з дрібкою солі до міцної піни. Частинами ввести збиті білки в тісто, перемішуючи лопаткою (не міксером).

2. Тісто влити в змащену маслом форму для випічки. Випікати при температурі 180° с протягом 35 хвилин. Вийняти з форми, остудити і нарізати на три коржі. Для крему змішати міксером сирний сир і сметану. Сіль не додавала, т. к. риба солона. Рибу нарізати дрібними кусочками.

3. Кожен корж змастити кремом і посипана рибою. Зібраний торт змастити кремом зверху і з боків і прибрати в холодильник на кілька часов.

4. Залишився крем нарити плівкою і також прибрати в холодильник. Перед подачею промазати торт ще раз і украсить.

Відео рецепт 👇