Рецепт пряного осіннього пирога з яблуками! Не забудьте сказати «спасибі» у коментарях і зберегти посаду ☺️ Пісочний пиріг я яблучною начинкою і крихтою зверху простий рецепт домашній в духовці.
Інгредієнти
Пісочна основа.
250 г борошна
50 г кукурудзяного крохмалю
150 г вершкового масла 82,5%
100 г яйця (приблизно 2 шт)
10 р эритрита (або эритрит + екстракт стевії)
4 г розпушувача
2 г солі
Яблучна начинка:
500 г яблук
50 г вершкового масла
20 г кукурудзяного крохмалю + трохи води
20 г цукрозамінника эритрит (або эритрит + екстракт стевії)
Цедра половини лимона
За бажанням – паличка кориці, перець пиппали
+ я додала ще 80 г пюре маракуї, з’явилася приємна кислинка, але можна і не додавати
Пісочний пиріг я яблучною начинкою і крихтою зверху покроковий рецепт
1. Пісочна основа.
Змішуємо всі сухі інгредієнти і розм’якшене масло до стану крихти. Додаємо яйця, вимішуємо. 2/3 тіста розкачуємо між 2 листами пергаменту, прибираємо в холодильник мінімум на 2 часа.
Змішуємо всі сухі інгредієнти і розм’якшене масло до стану крихти. Додаємо яйця, вимішуємо. 2/3 тіста розкачуємо між 2 листами пергаменту, прибираємо в холодильник мінімум на 2 часа.
2. З решти тіста робимо велику крихту, використовуємо тертку. Розподіляємо пласт охолодженого тіста за формою, наповнюємо начинкою і посипаємо крамблом. Випікаємо при 180 ° С протягом 40-45 хвилин до золотистости.
3. Яблучна начинка:
очищені яблука Нарізаємо кубиком. Починаємо прогрівати яблука разом з маслом, цедрою, спеціями, пюре і эритритом, готуємо 10-15 минут.
очищені яблука Нарізаємо кубиком. Починаємо прогрівати яблука разом з маслом, цедрою, спеціями, пюре і эритритом, готуємо 10-15 минут.
4. Змішуємо крохмаль і невелика кількість води (10-15 г), вливаємо в киплячу суміш, перемішуємо і проварюємо ще 2-3 минуты.
5. Знімаємо з вогню, остужаем.
Відео рецепт 👇