Гарбузове булочки з маком у формі гарбуза

Жолуді були? Були! Патисони були? Були! Навіть рибки 🐠🐠🐠 були, ось гарбузів 🎃🎃🎃 чомусь не було, а я їх обожнюю! Як тільки з’являються восени ці красуні, починаю стягувати їх до себе в нірку😁👌! Ще б всякими дивовижними примірниками десь розжитися, щось вони мені не трапляються 😂😂😂! Як зробити Гарбузове булочки з маком у формі гарбуза рецепт простий в духовці.
Може хто бачив, підкажіть куди бігти 😉? Тісто на гарбузовому пюре, солодке, здобне! Булочки вийшли, як пух! Начинку можна взяти будь-яку, але вона повинна бути дуже густа і багато її запихати не потрібно, достатньо 1/4 від ваги тіста на булочку! Інакше тісто почне рвати і все вилізе! Багато начинки залиште для інших булочок, у цих можна одне тісто є 😁😁😁, воно дуже смачне👍! Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти

ТІСТО (вихід ~ 1200 р, на 12 булочок):
1 яйце + 1 білок (З)
80 г цукру
3 г солі
160 г вершків 33%
200 г густого гарбузового пюре (бажано взяти гарбуз “Баттернат”, а як готувати пюре шукайте тут #эккэтыква)
1/3 ч. л. куркуми
10 г сухих дріжджів швидкодіючих
650-700 г пшеничного борошна в/с
30 г нейтрального рослинного масла
1 жовток + 1 ч. л. солодкого міцного чаю для змащування перед випічкою
300 г готової макової начинки

Гарбузове булочки з маком у формі гарбуза покроковий рецепт

1. У мисці з’єднати яйце+білок і цукор, збити віночком до світлої пінки. Додати пюре, вершки, куркуму і сіль, перемішати до однорідності. У ємність для замісу просіяти 600 г борошна, додати дріжджі, перемішати. Влити здобу і почати заміс. Місити 10-12 хвилин, поступово додаючи масло і залишки борошна. Після введення всіх інгредієнтів місити ще 5 хвилин. Тісто має бути дуже м’яким і эластичным.
2. Тісто помістити в змащену маслом чашу, накрити і залишити на ~60-70 хвилин. Тісто має піднятися мінімум удвічі. Підійшло тісто розділити на 12 частин, кожну підкотити в кулю, накрити кульки плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час підготувати 12 відрізків щільною нитки без ворсу і змастити їх олією. Потім кожен кульку по черзі розплющити в коржик, змастити її начинкою, хаотично загнути краї коржа до центру і зібрати в кулю, защипнути якщо потрібно і не туго обмотати ниткою, ділячи кулю на 8 сегментів, щоб вийшов вузлик снизу.
3. Укласти заготовки на лист, накрити і залишити на 30 хвилин. Потім змастити жовтком з чаєм і відправити в заздалегідь розігріту до 180° духовку. Випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору (орієнтуйтеся на вашу духовку і розмір виробів). Готові булочки остудити. Акуратно розрізати нитки знизу і видалити вузлик, доведеться трохи понервувати😂😂😂. Потім розрізати нитки зверху і озброївшись пінцетом трохи відтягнути їх від булочки і выдернуть.

4. Не намагайтеся розмотати нитку навколо булочки цілком, тільки разломаете все на сегменти, вона вже всередині, тісто її з’їло😁🙌 Хвостики можете зробити будь-які, увімкніть фантазію! У мене вже були булочки з хвостиками з мигдалю, в цей раз я поділила палички кориці на кілька частин, вийшло дуже ароматно 😉👌 Всім смачних і красивих булочок 🎃!