Плетінка з маком з дріжджового тіста по госту срср

Як смачно зробити класична плетінка з маком з дріжджового тіста по госту срср простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Завжди любила ці плетінки, а за опитуванням зрозуміла, що хтось за ним ностальгує, а хтось і не пробував зовсім)) Не повірите, за складом це практично батони 😂, але чудеса формування перетворюють ті ж самі інгредієнти в невагому плетінку з волокнистим м’якушкою і чудовим смаком! Сто років їх не пекла, а днями згадала і вуаля 💃, вони дуже смачні, спекла 2 рази підряд!🔥 Ділюся рецептом – Плетінка з маком ГОСТ.

Інгредієнти

(рецептура на 2 плетінки)

Опара:
225г борошно пшеничне в/с
121г вода
5 г дріжджі свіжі
Бродіння 3,5-4 години в теплі або 8-10год в холодильнику.

Тісто:
вся опара
275г борошно пшеничне в/с
12,5 г маргарин 82% *
30г цукор
7,5 г сіль
150г вода
8г мак для посипання
яйце для змащування
*я додаю вершкове масло, або вершкове і рослинне 50/50.

Плетінка з маком з дріжджового тіста по госту срср покроковий рецепт

1. У воду додати цукор і густу опару (порвати на шматочки), борошно і почати заміс. Місити до середнього розвитку клейковини, внести масло і сіль, продовжувати заміс до глютенового вікна. Бродіння 90хв. Розділити выброженное тісто (800г) на 6 частин, підкотити в кулі, відпочинок 10мин.

2. Выкатать качалкою кожну заготовку в тонкий овальний пласт, скрутити джгут. Сплести 2 коси, відрізати кінчики або заправити під плетінки. Розстойка 60-90хв. Расстоявшиеся плетінки змастити сумішшю яйце+вода, посипати маком. Випікати при 215-180С близько 30мин.

3. Нюанси плетіння для початківців: – для пузатих плетінок выкатывайте джгути з “животиком”😂, звужені до кінців. – джгути перед плетінням легенько припылите борошном, струсіть надлишки. – плетіння вільний, не затягуйте джгути туго. – розстойка повна, інакше будуть разрывы.

4. Для наочності я сплела 2 коси – одна з однакових по товщині джгутів, друга – з джгутів, звужуються до кінців. Смачних вам плетінок, друзья.