Булочки з корицею з дріжджового тіста

Як зробити Булочки з корицею з дріжджового тіста рецепт простий ❤️ Я роблю відразу всю порцію тіста. З половини – булочки з корицею. З іншого – з заварним кремом і родзинками або рулет з маковою начинкою. Варіантів приготування булок маса. Розповім про те як зараз частіше готую.

Інгредієнти

Тісто (на 2 форми)

Сухі дріжджі 12г
Борошно пшеничне 750г
Молоко 200мл
Цукор 250 г
Масло вершкове 200 р
Сіль 1/2чл
Яйце куряче 4шт (240г)
Ваніль

Кориця мелена 1,5 чл
цукор 100 р
вершкове масло 100 г

крем (просто все змішати, в кінці додати воду)
сирний сир 300 г
цукрова пудра 3 стл ( за смаком)
вода гаряча(або молоко) 2 стл до потрібної консистенції
ваніль

Булочки з корицею з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Змішати дріжджі, 1стл цукру, тепле молоко і 1стл борошна. (Якщо дріжджі для здоби Саф, то їх спочатку в рідині розводимо. Якщо dr.oetker, то в сухі інгредієнти, це зазначено виробником на упаковці). Залишити хвилин на 15. Яйця збиваємо з цукром, поступово додаємо до теплої опарі. Вмішуємо поступово борошно, сіль і трохи тепле вершкове масло. Отримане тісто прибираємо в тепле место.
2. Каструлю зверху накриваємо змазаним маслом пергаментом для випікання. тісто піднімається, обминаємо його і знову на расстойку. тісто ділимо на дві частини. половину тіста розкочуємо на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт 30Х40см, змащуємо розтопленим холодним вершковим маслом, посипаємо цукром і корицею, звертаємо в рулет нарізаємо товщиною 3 см викладаємо “шайби” в змащену маслом форму, зрізом вгору (центр трохи втиснути всередину) на відстані один від друга.
3. Ставимо в тепло, на 3 0мин на расстойку. розігріваємо духовку до 200С і випікаємо 20 хвилин до рум’яності(при випіканні тісто теж добре росте і, якщо йому рости вшир буде нікуди, то воно почне рости вгору з центру, краще відразу викладайте булки подалі один від одного ) Трохи остиглі булки змащуємо кремом 💚тісто ідеально підходить для хлібопічки👌