Томати в томаті )) Мариновані Помідори у власному соку на зиму без оцту пальчики оближеш в банках простий рецепт.
Інгредієнти
1 кг помідор додаю 1/2 стак. води
На літр томату додаю 1чл цукру і 0,5 чл солі
Помідори у власному соку на зиму без оцту пальчики оближеш покроковий рецепт
1. Роблю густий томат (ріжу помідори крупно, на 1 кг помідор додаю 1/2 стак. води, доводжу до кипіння, трохи остуджую, протираю через сито від шкірки і насіння). На 6 банок треба 4 літри томату готового, приблизно, тк залежить ще від розміру помідорів і щільності заповнення ними банок.
2. На літр томату додаю 1чл цукру і 0,5 чл солі, після закипання, пробую, додаю сіль/цукор, за смаком, тк помідори дуже різні. Пружні помідори невеликі розклала в банки, проштрикнула багато разів зубочисткою і трохи вирізала те місце, де плодоніжка. Заливаю окропом, прикриваю кришками і залишаю на 15 минут.
3. Зливаю воду, заливаю киплячий томат. Ставлю банки стерилізувати «по плечики» в каструлю з водою, 15 хвилин після закипання. Закриваю кришками, перевертаю, під плед до охолодження і подвал.
4. Якщо беру помідори черрі або якісь дуже дрібні, то можу додатково в каструлі не стерилізувати. Але, якщо помідори крупноваты або зберігати планую в теплій кімнаті в шафі, то додатково стерилизую.