Порційні чізкейки Марципан Мандарин

Як зробити смачні Порційні чізкейки Марципан Мандарин рецепт простий. ⠀ Смак Нового року – він який? Для всіх по-різному, напевно) для кого-то, це смак маминого наполеона або ароматного яблучного пирога, для інших – божественного олів’є або оселедчик під шубою🎄 Для мене Новий рік на смак цілком мандариновий. Тому і святковий десерт повинен був бути таким. ⠀ Я задумала його давно – мандариновий чізкейк – але чогось не вистачало. Тільки ось чого?… І тут, на минулого тижня, гуляючи по стрічці, я натрапила на марципанові батончики. Встала перед ними. Марципан… навіть звучить красиво, так? Кручу його в руках, не можу відпустити😀 і подумала, чому б не злити солодкість мандарина з терпким марципаном? Спробувати варто. І спробувала! ⠀ Вийшло вкуснейше! Готується швидко! Спробуйте і ви✨ ⠀

Інгредієнти

Для основи (діаметр 18 см)
Вершкове масло – 65гр
Борошно – 120гр
Жовтки – 1шт
Цукор – 42гр
Сіль – щіпка
Мигдаль подрібнений в крихту – 25гр

Вершкове масло (2) – 30г

МАРЦИПАНОВИЙ ЧІЗ
сирний сир Вершковий – 200гр
Вершки 33% – 67гр
Яйце – 1 шт
Марципан – 100гр
Цукор – 50гр

МАНДАРИНОВИЙ ЧІЗ
сирний сир Вершковий – 200гр
Вершки 33% – 40г
Яйце – 1 шт
Мандариновий сік – 24гр
Цукор – 44гр
Цедра двох мандаринів
Помаранчевий барвник – 2 краплі

КАРАМЕЛЬ
Цукор – 100 гр
Вершки жирні від 33% – 100 гр
Вершкове масло – 25гр

ГЛАЗУР
Темний шоколад – 300 гр
Рослинне масло – 20 гр

Порційні чізкейки Марципан Мандарин покроковий рецепт

1. Для основи.
М’яке масло розтерти з сіллю і цукром до однорідності, додати жовток, знову розтерти. Додати борошно і горіхи і замісити тісто. Зібрати тісто в грудку, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 180°. Охолоджене тісто розкачати на пергаменті або тефлоновим килимку, наколоти його виделкою. Випікати корж 15 хвилин (до рум’яності). Дати коржу охолонути і подрібнити його в крихту з допомогою блендера. Додати в крихту розтоплене вершкове масло (2) і вимісити до однорідності. З отриманої маси сформувати дно майбутнього чізкейку, прибрати в холодильник, поки готуєте сирну часть.
2. МАРЦИПАНОВИЙ ЧІЗ.
Сир розтерти з цукром до однорідності, додати яйце, вершки перемішуючи після кожного інгредієнта.
Марципан розбити в блендері на маленькі шматочки, додати в сирну масу, перетерти віночком до однородности.

3. МАНДАРИНОВИЙ ЧІЗ.
Сир розтерти з цукром до однорідності, додати яйце, вершки перемішуючи після кожного інгредієнта. Додати мандариновий сік і цедру, перемішати. На основу вилити спочатку марципановий чіз, потім -мандариновий. Випікати при 120° близько 1,5 годин. Потім духовку вимкнути, але залишити чізкейк в межах до її охолодження. Потім остудити чізкейк повністю при кімнатній температурі і стабілізувати його прямо у формі в холодильнику протягом 6-8 часов.
4. КАРАМЕЛЬ.
В сотейник висипати цукор і поставити на середній вогонь до повного його розчинення (карамель придбає бурштиновий колір). В іншій чаші нагріти вершки до гарячого стану, влити тонкою цівкою в карамель. Активно заважати! Трохи уварите карамель протягом хвилини. Зняти з вогню і додати вершкове масло, перемішати. Карамель потрібно добре охолодити в холодильнику, щоб вона загусла. Густу вилити карамель на охолоджений чізкейк і поставити в морозилку на 15 хвилин. Дістати, розрізати на порційні шматочки, вставити дерев’яні палички. Прибрати знову в морозилку на кілька годин (я прибирала на ніч).

5. ГЛАЗУР.
Шоколад розтопити, додати масло, перемішати. Заморожені чізкейки занурити в глазур або полити їх нею. Розморозити десерт в холодильнику протягом пари годин і подавати до столу.