Повітряні вершкові булочки на кефірі і дріжджах

Повітряні вершкові булочки на кефірі і дріжджах простий рецепт замість магазинного хліба. Ідеальні і з маслом і варенням, і зі згущеним молоком і нутеллою. А ще можна розрізати вздовж, покласти ковбаску, сирок…..🥬🍅…….. і підігріти в мікрохвильовій печі. 👍Вкуснооооо. ☺️

Інгредієнти

– Кефір 250 гр;
– Дріжджі 7 гр;
– Цукор 1 ч. л;
– Яйце С1 1 шт;
– Сіль-1/2 ч. л;
– Борошно 340 гр;
– Масло рослинне 1 ст. л;
– Масло вершкове 50 гр;
– Кунжут, льон, мак (за бажанням);
– Жовток для змазування.

Повітряні вершкові булочки на кефірі і дріжджах покроковий рецепт

1. У теплий кефір додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо. Тепер яйце і сіль, перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. Вливаємо олію і добре вимішуємо. Контейнер змащуємо рослинним маслом, кладемо в нього наше тісто, накриваємо кришкою і залишаємо піднятися на 1 час.

2. Присипаємо стіл борошном, обминаємо тісто і ділимо на 12 частин. Кожна частина у мене вийшла за +/- 50 гр. Формуємо кульки. Потім кульки в розтопленому охолодженому вершковому маслі і викладаємо у форму. Накриваємо форму і даємо тісту піднятися 20 хвилин (без протягів). Змащуємо булочки жовтком і за бажанням посипаємо їх кунжутом, льоном і маком.

3. Ставимо в розігріту духовку, випікаємо до золотистого кольору 20 хвилин при 200 градусов.

Відео рецепт 👇