Як зробити Повітряний яблучний пиріг зі сливами в духовці рецепт простий. Вже летять до мене відгуки на цей пиріг ☺️ Зараз яблучний сезон. Рецепт нижче нагоді, зберігайте в закладки.
Інгредієнти
Цукор 80 г (або стевія)
3 яйця (тільки білки)
Борошно пшеничне ц/з 85 р
Сода 0,5 ч. л.
Сливи 10 шт
яблука 3-4 шт
Кефір 1 ст.
Масло кокос 2 ст. л. (або інше)
1 ч. л. кориці
кокосовий Цукор і мигдальні пелюстки для посипання за бажанням
Повітряний яблучний пиріг зі сливами покроковий рецепт
1. Сливи ділимо навпіл і видаляємо кісточку. Яблука натираємо на тертці. На сковорідку відправляємо кокосове масло і доводимо яблука до готовності. Додаємо підсолоджувач або цукор, якщо яблука кислі. Додаємо корицю. Можна яблука нарізати часточками як на шарлотку. Я натираю на тертці, щоб було быстрее.
2. Просіваємо борошно, відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром (або цукрозамінником) до стійких піків. До білків додаємо кефір, соду. Перемішуємо зверху вниз до однорідності. Просіваємо борошно. Перемішуємо зверху вниз як бісквіт. До однорідності. Довго не вымешиваем.
3. Форму змащуємо маслом і виливаємо частину тіста. Викладаємо яблука. Зверху виливаємо тісто. Викладаємо сливи як на відео зрізом вгору. Посипаємо цукром і мигдалевими пелюстками по желанию.
4. Духовку розігріваємо до 180. Випікаємо 50-60 хвилин до готовности.
Відео рецепт 👇