ПП торт наполеон з лаваша

Як смачно ПП зробити торт наполеон з лаваша простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. P. S. Якщо Ви не прихильник ПП, то сміливо замінюйте рослинна молоко, на коров’яче, а цукрозамінник на звичайний цукор🙌🏻 І не чекайте від цього рецепта чудес, все-таки він дуже далекий від класичного Наполеона, але для лайт-версії, скажімо так, дуже навіть непогано 👌

Інгредієнти

(d~16 см):

1. Лаваш – 200 гр
2. Рисове Молоко – 300 мл
3. Яйце (С0) – 1 шт
4. Крохмаль кукурудзяний – 30 гр
5. Вода – 30 мл
6. Ванільний екстракт або ванілін
7. Цукрозамінник за смаком

ПП торт наполеон з лаваша покроковий рецепт

1. Яйце збити з підсолоджувачем і ванільним екстрактом до пишної піни 💛Крохмаль змішати з водою до однорідності, щоб не було грудочок 💛Молоко підігріти в сотейнику, трохи остудити 💛Потім в сотейник додати крохмальну і яєчну суміш, перемішати. Знову відправити на повільний вогонь і, постійно помішуючи, дочекатися загустіння крема.

2. Готовий крем накрити харчовою плівкою «в контакт» і остудити, до стабілізації крему 💛З листів лаваша вирізати майбутні коржі і трохи підсушити їх в духовці до рум’яності при 180° ~ 3-5 хвилин ❗️З обрізками чинимо також. Коржі остудити на решітці і зібрати торт, змастивши кожен кремом з обох сторін (крему не шкодуйте! Листи лаваша його добре вберуть!).

3. Боки змастити за бажанням, я залишила так, для краси (але для того, щоб весь торт рівномірно просочився, краще змастити цілком) 💛Обрізки покришити руками в дрібну крихту і прикрасити торт. Прибрати в холодильник мінімум 2-3 години або на ніч, щоб торт просочився. Приємного чаювання!