Пряний морквяний бісквіт з горіхами простий рецепт, або ще один неймовірний рецепт в нашу скарбничку! Класика, скажете ви? І будете абсолютно праві. Але в нашому випадку трохи допрацьована. На виході ми отримуємо легкий і ніжний бісквіт, з пряними нотками і горішками для текстури! Однозначно треба зберегти!
Інгредієнти
На бісквіт 16 см:
⠀
Яйця 100 гр
Цукор 185 гр
Масло рослинне 90 гр
Вершки 150 гр
терта Морква 150 гр
Волоський горіх 45-50 гр
Борошно 210 гр
Розпушувач 10 гр
Кориця чл
Мускатний горіх 1/5 чл
Цедра 2 апельсинів
Пряний морквяний бісквіт з горіхами покроковий рецепт
1. Яйця збити з цукром до пишної маси. Додати вершки акуратно і рослинне масло. Ввести всі сухі інгредієнти і добре змішати. Додати моркву, горіхи і цедру.
2. Розкласти по формах і випікати в попередньо розігрітій духовці при 165С ~35-45 хв. бісквіт Охолодити в кільці до кімнатної температури і, загорнувши в плівку, прибрати в холодильник на 5-6 годин. ⠀
3. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Я випікаю в двох кільцях, розділивши тісто навпіл. Так бісквіт зберігає більше вологи. Якщо морква попалася надміру соковитою, можна злегка її отжать.
4. Бісквіт виходить вологий і не вимагає просочення. ⠀ Торт я зібрала з нього з пряною яблучної карамеллю, грильяжем з волоського горіха і вершковим кремом.
Відео рецепт 👇