Пшоняна каша з грибами

Як зробити Пшоняну кашу з грибами рецепт простий. Рецепт пшоняної каші за мотивами Казки “Каша із сокири”.

Інгредієнти

100 мл олія
2 шт цибуля ріпчаста
Асорті грибів або м’ясне асорті (бекон, копчені реберця, шматочки будь-якого м’яса)
500 грам пшоно
Сіль, спеції

Пшоняна каша з грибами покроковий рецепт

1. Я готую в казанку, зазвичай на багатті на природі. 🔥 ⠀ В казанок наливаємо олію і обсмажуємо цибулю. ⠀ Додаємо гриби або м’ясо, обсмажуємо і солимо. ⠀ Опускаємо сокиру в казанок, у мене спеціальний, новий, стерильний саме для каші. ⠀ Додаємо пшоно (завжди мою пшоно) ⠀ Заливаємо все це кип’яченою водою вище на 2 см, ніж пшоно. Солимо й додаємо спеції. ⠀

2. Коли вода википає, перемішуємо кашу з грибами або м’ясом. Пробуємо. Якщо треба, додаємо воду ще і ще тримаємо на вогні. Готуємо кашу до готовності і сіль, спеції додати за смаком. ⠀

3. Мені дуже подобається каша з беконом і копченими ребрами. ⠀ Виймаємо сокира. ⠀ Розкладаємо кашу по тарілках. Всім приємного апетиту! Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇