Літній пиріг крамбл з вишнею та кремом пломбір простий рецепт в духовці 🤤
Інгредієнти
Для пломбіру:
⁃ 200 мл вершків 33% жирності
⁃ 1 жовток
⁃ 60 мл молока
⁃ 55 гр цукру
⠀
Крамбл:
⁃ 80 гр вершкового масла
⁃ 130 гр борошна
⁃ 65 гр цукру
⁃ 300 гр вишні
Пиріг Крамбл з вишнею та кремом пломбір покроковий рецепт
1. Для пломбіру:
Змішуємо жовток з цукром. Підігріваємо молоко (до трохи гарячого стану, але кип’ятити не потрібно) і акуратно, тонкою цівкою вливаємо молоко до жовтка, активно перемішуючи. Ставимо масу знову на плиту і доводимо до кипіння. Потім залишаємо остуджуватися до кімнатної температури, за цей час маса трохи загусне. Збиваємо вершки до стійких піків (не перевзбейте).
Змішуємо жовток з цукром. Підігріваємо молоко (до трохи гарячого стану, але кип’ятити не потрібно) і акуратно, тонкою цівкою вливаємо молоко до жовтка, активно перемішуючи. Ставимо масу знову на плиту і доводимо до кипіння. Потім залишаємо остуджуватися до кімнатної температури, за цей час маса трохи загусне. Збиваємо вершки до стійких піків (не перевзбейте).
2. Жовтково-молочна суміш охолола, додаємо її до вершків (процідити через сито, щоб не трапилося крупинок жовтка). Перемішуємо до однорідності. Відправляємо заготовку в морозилку, перемішуючи кожні 40-60 хвилин, щоб маса не вкрилася кригою (приблизно 3-5 разів). Залишаємо повністю застывать.
3. Крамбл:
Змішуємо холодне вершкове масло з борошном, перетираємо руками в крихту. Додаємо цукор і знову перемішуємо. Форма у мене діаметром 22 см і висотою 3 див. форму Змащую вершковим маслом, присипаю цукром. Викладаю заморожену (ще не до кінця розморожену) вишню. Вишню краще перебрати від кісточок (можуть потрапляти в покупної вишні).
Змішуємо холодне вершкове масло з борошном, перетираємо руками в крихту. Додаємо цукор і знову перемішуємо. Форма у мене діаметром 22 см і висотою 3 див. форму Змащую вершковим маслом, присипаю цукром. Викладаю заморожену (ще не до кінця розморожену) вишню. Вишню краще перебрати від кісточок (можуть потрапляти в покупної вишні).
4. Зверху вишні викладаю крихту з пісочного тіста. Випікаємо при 170 градусах приблизно 40 хв. Пісочна крихта добре підрум’яниться, тоді і буде готовий пиріг. Пиріг охолодити, відрізаємо шматочок і зверху викладаємо кульку морозива. Це дуже простий і дуже смачний десерт, обов’язково зберігай і готуй 🤗
Відео рецепт 👇