Пиріг кулеб’яка з капустою класичний з дріжджового тіста в духовці простий рецепт. Я пекла з суміші борошна пшеничного вищого сорту і цільнозерновий Ви можете використовувати тільки борошно вищого сорту. ⠀ Всі продукти мають бути кімнатної температури, а молоко та вода – 40 градусів. ⠀ І ніяких протягів!
Інгредієнти
На 2 пирога
⠀
Молоко – 150 мл
Вода – 150 мл
Дріжджі – 7 р
Цукор – 1 ст. л.
⠀
Яйце – 1 шт
Масло вершкове – 50 г
Сіль – 1 ч. л.
Цукор – 2 ч. л.
Борошно ВС – 350 г ( 550 якщо без борошна ЦЗ)
Борошно ЦЗ – 200 г
⠀
Кунжут – 1 ст. л.
Жовток для змазування.
⠀
Начинка:
Цибуля, морква, томатна паста – 1 ст. л., капуста – 500 р
Сіль, перець, рослинна олія.
Пиріг кулеб’яка з капустою класичний з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. З’єднуємо молоко, воду, дріжджі і цукор і залишаємо на 15 хвилин. ⠀ В окремій мисці перемішуємо яйце, масло, сіль і цукор. Додаємо дріжджову суміш. Частинами додаємо борошно і замішуємо тісто, спочатку в мисці, а потім на столе.
2. Перекладываемся в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 1,5 години. ⠀ На оливковій олії обсмажуємо цибулю, моркву. Додаємо 1 ст. л. томатної пасти, розведеної в 50 мл воды.
3. Обсмажує 4-5 хвилин. Потім додаємо капусту, сіль і мелений чорний перець. Постійно помішуючи, готуємо 5 хвилин. Даємо охолонути. ⠀ Тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо в 1 см завтовшки і викладаємо начинку. ⠀
4. Формуємо пиріг. Накриваємо серветкою. ⠀ Даємо підійти ще 20 хвилин. ⠀ Потім змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом. ⠀ Випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах. ⠀ Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇