Пишний омлет як у дитячому садку в духовці простий рецепт 🧸🎈 ⠀ Як-то вранці тітка попросила мене приготувати на сніданок омлет як у садку. Я була зовсім не садовським дитиною і не те що омлет, взагалі ніяке блюдо звідти не пам’ятаю! А тітку щосили охопила ностальгія, і в думках вона вже просила у виховательки добавки 😂 ⠀
Звичайно, після такого вибору у мене не було. Полізла дивитися рецепти. Виявилося, все елементарно, але результат чудовий: омлет виходить відносно щільний, при цьому дуже ніжний і при правильному збиванні не осідає.
Головне правило – на 1 яйце потрібно рівно 50 мл молока, а так можна робити хоч з 2, хоч з 22 яєць 😁 З тих пір я регулярно готую домашнім такий омлет. Мої діти, та і вся родина його дуже полюбили. Із задоволенням ділюся рецептом з вами, якщо ви раптом досі такої не готуєте.
Звичайно, після такого вибору у мене не було. Полізла дивитися рецепти. Виявилося, все елементарно, але результат чудовий: омлет виходить відносно щільний, при цьому дуже ніжний і при правильному збиванні не осідає.
Головне правило – на 1 яйце потрібно рівно 50 мл молока, а так можна робити хоч з 2, хоч з 22 яєць 😁 З тих пір я регулярно готую домашнім такий омлет. Мої діти, та і вся родина його дуже полюбили. Із задоволенням ділюся рецептом з вами, якщо ви раптом досі такої не готуєте.
Інгредієнти
(На 3-4 порції)
🥚Яйця курячі С1 – 5 шт.
🥚Сіль – 1/4 ч. л. або за смаком
🥚Молоко – 250 мл
🥚Вершкове масло для змазування форми
Пишний омлет як у дитячому садку в духовці покроковий рецепт
1. Включити духовку розігріватися до 200С. Яйця збити з сіллю виделкою до однорідності і появи пухирців. Важливо: не віночком, не блендером, не міксером, а саме виделкою. Додати молоко і ще раз добре збити виделкою. Змастити форму для запікання олією і вилити в неї підготовлену яєчну смесь.
2. У мене форма 27х18 см, але можна і меншого розміру, але з високими бортиками. Чим менше розмір дна форми, тим вище вийде омлет. Краще використовувати скляну чи чавунну форму, щоб омлет нагрівався равномерно.
3. Запікати протягом 15 хвилин в середині добре розігрітій до 200С духовці. Подавати з овочами, посипавши подрібненою зеленню, або для занурення в дитинство з солодким чаєм і бутербродом з вершковим маслом 🙂 ⠀
4. Публікую цей рецепт запізно, але саме сьогодні, бо сьогодні День вихователя 😊 Якщо раптом серед вас є вихователі, від душі вітаю! Бажаю вам терпіння, натхнення і міцного здоровья!