Крок-мадам

Як зробити Крок-мадам рецепт простий. Або самий ситний сніданок! Такого одного сендвіча вистачило аж на двох)
Хрусткий сендвіч крок-мадам (фр. croquer — хрускіт) — класичний сніданок у Франції. Я не раз хотіла замовити його, коли були в Парижі, але вибір весь час падав на десерт. Тому терміново приготувати його вирішила по приїзді.
У фільмі «Прості складності», де Меріл Стріп підкорювала серця чоловіків, готуючи для них такий бутерброд. Можете повторити 🙂
Варіантів два бутерброда: крок-мадам і курок-месьє. Відрізняються вони тим, що «мадам» прикрашена зверху яйцем. Яєчня-глазунья нагадує дамську капелюшок, звідси і назва.

Інгредієнти

Для соусу бешамель: — молоко — 250 мл
— вершкове масло — 30 г
— борошно — 30 р
— мускатний горіх — 1 щіпка
— сіль — 1 щіпка

Основні:
— хліб тостовий — 2 шт.
— шинка — 2 скибочки
— сир — 2 скибочки + терты зверху
— гірчиця діжонська — 1 ст. л.
— яйце — 1 шт.

Крок-мадам покроковий рецепт

1. Спочатку приготувати соус бешамель. Для цього у сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно і трохи підсмажте до легкого горіхового аромату. Додайте тепле молоко і перемішуйте венчиком.

2. Соус повинен загуснути. Потім зніміть з вогню, додайте сіль і мускатний горіх. У форму для запікання або на деко викладіть один шматочок хліба. Змастіть гірчицею, викладіть шинку, сир, шинку, накрийте другим скибочкою хлеба.

3. щедро Полийте соусом і посипте сиром. Запікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин. На готовий сендвіч зверху покласти яєчню з одного яйця)

Відео рецепт 👇