Як зробити смачний Овочевий Рататуй класичний в духовці з баклажанами, кабачками і помідором простий рецепт домашній. Виходить дуже ніжна і яскрава закуска, яким ви зможете здивувати всіх близьких і улюблених людей😃❤️ Вперше це блюдо я побачив у мультику Рататуй і завжди мріяв спробувати🤤 Крысеныш готував його з такою любов’ю, що ніхто не зміг залишитися байдужим🤗
Інгредієнти
Інгредієнти для соусу:
•Цибуля біла – 200 р.
•Селера – 200 р.
•Морква – 200 р.
•Болгарський перець – 200 р.
•Томатне пюре – 500 мл
•Часник – 3 зубчики
•Розмарин – 1 ч. л.
•Чебрець – 1 ч. л.
•Цукор – 1 ст. л.
•Сіль/Перець – 1 ч. л.
Овочі для нарізки:
•Кабачок – 2 шт.
•Цукіні – 2 шт.
•Баклажан – 2 шт.
•Помідор – 4-6 шт.
Рататуй класичний в духовці з баклажанами, кабачками і помідором покроковий рецепт
1. Першим ділом займемося приготуванням соусу. Для цього дрібно наріжемо всі перераховані овочі. Болгарський перець ви можете запекти в духовці при 180 градусах до чорних підпалин, потім перець очистіть від шкірок і насіння і наріжте кубиками. Розігрійте сковорідку і додайте оливкову олію. Спочатку обсмажимо цибулю до прозорості і слідом додамо інші овощи.
2. Тушкуємо 10 хвилин і додамо спеції і часник, добре перемішуємо. Заллємо томатним пюре або томатами у власному соку. Також ви можете використовувати свіжі помідори, але очистіть їх від шкірки. Не забудьте додати свіжий розмарин і чебрець, збалансуйте смак цукром. Тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо соус виходить дуже густим – залийте невелику кількість окропу і переходимо блендеру.
3. Подрібніть до стану пюре, за бажанням можете процідити, але я не став. Наш соус готовий, переходимо до нарізки овочів. Наріжте всі перераховані овочі кружальцями, попередньо я їх не засолював і не додавав до них спеції. У форму для запікання з високими бортиками викладіть соус і разровняйте.
4. На соус, чергуючи, покладіть овочі, обмажте овочі оливковою олією і злегка підсолити. Розігрійте духовку до 190 градусів і відправте рататуй запікатися на 40 хвилин, далі знову обмажте овочі оливковою олією і запікайте ще 20 минут.
5. Подавайте рататуй гарячим, теплим або холодним, присипавши додатково крупною сіллю з перцем і додайте ще трохи оливкової олії сверху.
Відео рецепт 👇