Рибний рийет з горбуші, цибулі, моркви та кисломолочного сиру

Як зробити Рибний рийет з горбуші, цибулі, моркви і сирного сиру простий рецепт. Ніжна і просто чудова закуска, яка просто тане в роті. Рийет або риет (від фр. Rillettes) – один з методів приготування м’яса або риби. До речі, рибу можна взяти будь-яку червону. По суті це той же паштет, тільки має іншу консистенцію, його структура більш волокниста. Прекрасна заміна ковбасі і промисловим паштетів. Варіантів приготування рийета безліч, але я знайшла свій улюблений і простий варіант. Зберігайте рецепт!

Інгредієнти

Горбуша – 500г
Цибулю – 100г
Моркву – 100г
Сирний сир вершковий – 100г
Масло рослинне будь нерафінована – 3ст.л (у мене кунжутне)
Кунжут – 2ст.л
Сіль, перець горошком, лавровий лист

Рибний рийет з горбуші, цибулі, моркви та кисломолочного сиру покроковий рецепт

1. У киплячу воду додаємо сіль, перець, лавровий лист, моркву, цибулю. Опускаємо в киплячий бульйон рибу і варимо до готовності 10-15 хв після закипання. Знімаємо пену.

2. Рибу остуджуємо і очищаємо від кісток. 1/3 риби викладаємо в блендер, у мене це професійний блендер, додаємо бульйон, в якому варилася риба 50 мл сир і масло.

3. Решту розминаємо виделкою і додаємо до неї рідку рибну основу (!поступово, дивіться по консистенції, щоб не було надто рідко), кунжут, зелень.

4. Перемішуємо і ставимо в чисті банки з кришкою. Зберігаємо в холодильнику. Готово!

Відео рецепт 👇