Запечені баклажани віялом в духовці з помідорами і сиром

Як зробити Запечені баклажани віялом в духовці з помідорами і сиром моцарелла простий рецепт. Неймовірно смачна закуска виходить. Пробувати обов’язково! І начебто нічого нового, прості інгредієнти, але виходить. *Можна приготувати з сулугуні або яким-небудь твердим сиром, а замість базиліка взяти кінзу.

Інгредієнти

✅баклажани – 2 середніх;
✅протерті томати – 200 г (можна взяти з банки, а можна сезонні обесшкурить і пюрировать);
✅помідори – 1-2 сезонних;
✅моцарелла~ 150-200г;
✅часник – 1-2 зубчики;
✅базилік – кілька листочків;
✅прованські/італійські трави;
✅цукор – 1/2-1 ч. л;
✅сіль- за смаком.

Запечені баклажани віялом в духовці з помідорами і сиром покроковий рецепт

1. Баклажани нарізаємо вздовж віялом, не доходячи до кінця плодоніжки. Злегка натискаємо на хвостик баклажана, щоб він «розкрився». Присаливаем і залишаємо хвилин на 15-20. Тим часом готуємо томатний соус.

2. На сковороду з невеликою кількістю рослинної олії виливаємо протерті томати, додаємо часник, цукор, сіль, трави, базилік і трохи уварюють. Доводимо до смаку цукром/сіллю. Помідори і моцарелу тонко нарізаємо кружечками. Віяло з баклажанів промаківающімі паперовими полотенцами.

3. Щедро змащуємо томатним соусом, прокладаємо кружечками помідорів і моцарелли. Зверху трохи солимо. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку ~ на 30 хвилин (час приблизне, залежить від духовки, готуємо до м’якості баклажанів). При подачі можна посипати свіжим базиликом.

Відео рецепт 👇