Сушене куряче мясо під пиво

Як смачно зробити Сушене куряче м’ясо під пиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Обожнюю різні сушені і в’ялені штуки, їм просто на перекус. Можливо це збочення але з айраном або гострим томатним 🥫соком теж дуже смачно.

Інгредієнти

🍗1-1,5 кг. курячого філе (у мене 1,3 кг)
🍶70 мл соєвого соусу
1 ч. л. з гіркою копченої паприки
🌶️1 ч. л. сушеного чілі пластівцями
🧄1 ч. л. сухого часнику (можна свіжий)
🧂1 ч. л. без гірки солі (у мене морська)
🥄1 ч. л. без гірки цукру
🍋1-2 ч. л. соку лимона
1-2 ст. л. соняшникової олії (кунжутного, оливкової, кмину)

Сушене куряче м’ясо під пиво покроковий рецепт

1. Куряче філе очистити від всіх плівок, жиру і жив. Нарізати на тонкі смужки. Чим тонше будуть шматочки тим швидше вони сушаться. ➖Маринад: соєвий соус, лимонний сік, масло. Спеції: копчена паприка, сухий часник, чилі сушений, сіль, цукор. ➖Гарненько розмішати і залишити при кімнатній температурі на 1-2 години ➖На шпажки нанизати курку на невеликій відстані один від друга.

2. Розвісити на решітку так, щоб шматки не стикалися один з одним ➖Низ духовки застелити фольгою. Поставити м’ясо в духовку. ➖Сушити в режимі верх низ конвекція при температурі 60 градусів. Якщо у вас є дегидратор то можна зробити нем.

3. Дверцята духовки залишити злегка прочиненими. Сушити від 3х до 5ти годин. Час залежить від розміру шматочків. Десь на середині часу розгорніть ґрати задом наперед, щоб воно сушилося рівномірно ➖Зберігати в холодильнику в закритій тарі ⚖️Вихід 690 г.

Відео рецепт 👇