Як зробити бастурму з яловичини

Як зробити бастурму з яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

М’ясо яловичини

Спеції: Паприка, чорний перець, сухий часник, перець Чилі

Як зробити бастурму з яловичини покроковий рецепт

1. Давно мене не було в стрічці, сьогодні нарешті змонтувала для вас рецепт бастурми, дуже нам сподобалася, так що рекомендую приготувати 👍🏻 Бастурма! Беремо м’ясо, у мене яловичина (м’якоть), розрізаємо на такі ж шматки як у мене, приблизно 5см толщина.

2. Засипаємо сіль в ємність і зверху викладаємо м’ясо, і знову сіль, добре все покрити сіллю, накрити плівкою і в холодильник на 3 доби, виймаємо і промиваємо, далі залишаємо в чистій і холодній воді на 3 години, міняти воду щогодини, виймаємо і сушимо паперовим полотенцем.

3. Викладаємо на дошці рушники і зверху м’ясо, накриваємо рушником і під прес на добу, не забуваємо міняти рушники. Далі вішаємо в прохолодне місце, бажано провітрюване, через 2 дні знімаємо і змащуємо специями.

4. Спеції: Паприка, чорний перець, сухий часник, перець Чилі, і воду до консистенції густої сметани. Змащуємо м’ясо з усіх боків і знову підвішуємо в прохолодному провітрюваному місці на 3-4 дні. Готово! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇