Салат олівє з докторською ковбасою

Як зробити Салат олів’є з докторською ковбасою рецепт простий 🍖❌ БЕЗ ГМО. ❌ БЕЗ БАРВНИКІВ ⠀❌ БЕЗ КОНСЕРВАНТІВ. Така ковбаса сподобається як дорослим, так і дітям! А головне, що це 100% натуральне м’ясо 😉 КБЖУ на 100 г ковбаси ~ 91/19/1/0⠀Маленька прохання, хто забере рецепт до себе в закладки📌, залиште лайк ❤️ і ➕ в коментарях. Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо😘⠀

Інгредієнти

Для ковбаси (вага готової ковбаси ~ 750 г):
✅ 500 г курячого філе
✅ 1 цибулина
✅ 20 г желатину + 50 мл води
✅ 350 мл бульйону (в якому варилося філе)
✅ 20 мл бурякового соку (1 буряк)
✅ 1-2 зубчики часнику ⠀
✅ спеції за смаком (у мене лавровий лист, сіль, чорний мелений перець, копчена паприка і приправа для курки)⠀

Для салату «Олів’є»:
✅ 150 г ковбаси
✅ 2 картоплі
✅ 1 морквина
✅ 2 яйця
✅ 100 г консервованого горошку
✅ 1 великий або 6 маленьких солоних огірків
✅ 100 г майонезу (краще домашнього)
✅ сіль і перець за смаком

Салат олів’є з докторською ковбасою покроковий рецепт

1. Ковбасу: У каструлю складаємо філе, цибулю і лавровий лист. Доводимо до кипіння, солимо і варимо до готовності (~ 25 хвилин). Знімаємо з вогню, даємо охолонути і розламуємо на шматочки. Буряк натираємо на дрібній тертці і з допомогою марлі або сита віджимаємо сік. Желатин заливаємо водою, перемішуємо і залишаємо набухати на 15 минут.

2. Після цього розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті. У блендер кладемо філе, бульйон, буряковий сік, розтоплений желатин, спеції, подрібнений часник і збиваємо до однорідної маси. Перекладаємо все в пляшку (верхівку попередньо зрізаємо) і прибираємо в холодильник на ніч.⠀

3. Салат: Відварюємо яйця і картоплю з морквою.⠀ ЛАЙФХАК: щоб довго не варити овочі – я їх мою, зав’язую в пакет і відправити в мікрохвильову піч при максимальній потужності на 5 хвилин (до м’якості)! Даю охолонути і вони готові до роботи👌🏼⠀ Кубиками нарізаємо ковбасу, солоні огірки, варені картоплю, моркву і яйца.

4. Додаємо консервований горошок, сіль, перець і заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо і даємо постояти в холодильнику хоча б 1 годину. Для красивої подачі я виклала салат через кулінарне кільце, прикрасила зеленою цибулею і грінкою у вигляді зірочки. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇