Салат Цезар з куркою, помідорами, сиром і соусом

Салат Цезар з куркою, помідорами, сиром і соусом простий рецепт.

Інгредієнти

на 4 порції:
•Куряче філе – 400 р.
•Салат Романо – 1 пучок.
•Чіабатта – 1 шт.
•Томати Черрі – 200 р.
•Пармезан – 100 р.

для соусу цезар:
•Часник – 3 зубчики
•Анчоуси – 2 філе
•Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
•Яєчний жовток – 2 шт.
•Лимонний сік – 1/2 лимона
•Пармезан – 30 р.
•Оливкова олія (можна рослинне) – 150 мл
•Сіль/Перець – за смаком.

Салат Цезар з куркою, помідорами, сиром і соусом покроковий рецепт

1. Першим ділом приготуємо соус для салату. Для цього ножем нарубим часник до пюре, роздавимо головки часнику, добре присыпим сіллю і почнемо нарізати, це займе 3-4 хвилини. Таким же чином наріжемо анчоуси і з’єднаємо з часником в загальну масу, після чого перекладаємо в зручну ємність і додайте інші інгредієнти для соуса.
2. В наявну масу додамо 1 ч. л. гірчиці, витиснемо сік з половини лимона, два яєчних жовтка і взобьем все віночком до однорідного стану, далі поступово тонкою цівкою вливаємо олію і одночасно збиваємо соус, не зупиняючись поки не виллємо всі 150 мл. масла.
3. Консистенцію регулюйте за бажанням, в ідеалі довести до середньої густоти. Разрежем куряче філе навпіл (уздовж) і замаринуем улюбленими спеціями, наріжемо смужками і посмажимо на сковороді до готовності. Займемося гренками.

4. хліб Наріжемо на кубики і відправимо в сковороду, заллємо оливковою олією підсолимо і додамо сухі трави, підсмажимо до хрусткої скориночки і знімемо з вогню. Салатні листя можете нарвати руками або нарізати ножем на великі кусочки.
5. Томати Черрі ділимо на четвертинки (традиційно вони не йдуть в цезар, але для яскравості я вирішив додати) Перед подачею салату слід просочити соусом кожен салатний лист і частина грінок, після чого відразу переходимо до сервировке.

6. В глибоку тарілку викладаємо просочені соусом салатні листя і грінки, зверху викладемо на листя кілька свіжих грінок, томати черрі, нарізану грудинку і натремо сир пармезан.

Відео рецепт 👇