Салат цезар з курячою грудкою і домашнім соусом

Самий популярний салат у світі – Цезар, дуже його люблю, якщо в ресторані не можу вибрати салат – беру його. Як зробити Салат цезар з курячою грудкою і домашнім соусом рецепт простий.

Інгредієнти

Для соусу:
150 мл рослинного масла (дуже важливо, щоб без запаху)
2 сирих жовтка (див. поради)
1 ч. л. гірчиці
Сіль/перець
2 ст. л. крижаної води
2 зубчики часник (за смаком)
2-5 тушок анчоусів (тут за смаком дивіться, яку фірму я беру дивіться в каруселі)
2 ст. л. лимонного соку
70 гр. пармезану

Для салату:
Куряча грудка або креветки
Салат Романо або айсберг (можна мікс)
Томати Черрі
Сир пармезан
Хліб
Оливкова олія
Сіль, перець, сушені трави

Салат цезар з курячою грудкою і домашнім соусом покроковий рецепт

1. Перемішуємо жовтки з гірчицею, повільно вливаємо олію і дуже інтенсивно збиваємо віночком, через хвилину можна починати вливати швидше. Основа вийде трохи більше рідкої ніж звичайний майонез. Додаємо сік лимона, крижану воду – перемішаємо Додаємо часник, дрібно рубані анчоуси, пармезан (на самій дрібній тертці).

2. Сіль і перець за смаком. Грудку обсушуємо солимо, перчимо, смажимо по 5 хв. з кожного боку, додаємо трохи води і тушкуємо під закритою кришкою ще 5 хвилин на невеликому вогні Перекладаємо на тарілку, нарізаємо і змащуємо соусом, нехай насититься. Для сухариків: ріжемо хліб кубиками, солимо, перчимо, додаємо сушені травы.
3. В духовку на 5 хв. 200 гр. до золотистого кольору. Листя салату моєму під крижаною проточному водою, даємо обсохнути, рвемо руками. Збираємо салат: додаємо листя + соус = перемішуємо + сухарики + томати + сир + курочку + соус.

4. Поради.
1. Кількість анчоусів дивіться за смаком, начиняете з 2-ух. Замінити можна кількою або оселедцем.
2. Завжди перемішуйте листя з соусом, так буде смачніше, кожен листок просочиться.
3. Сухариків треба робити багато, їх просто смачно їсти.
4. Жовтки можна нагріти на водяній бані, постійно помішуючи 1 хв. (для тих хто не хоче сирі, але майте на увазі що в ресторані саме сирі і самі звичайні, а не якісь особливі).
5. У соус цікаво додати соус Ширача (табаско) для остринки, в деяких рецептах ще додають Вустерський соус, але мені подобається без него.

Відео рецепт 👇