Салат з баклажанів, перцю, капусти, моркви і часником на зиму

Як зробити Смачний салат з баклажанів, перцю, капусти, моркви і часником на зиму простий рецепт.

Інгредієнти

🛒 баклажан 2.5 кг;
🍶 вода 3л;
🧂 сіль 100гр;
🥕 морква 600гр;
червоний болгарський перець 600гр;
🧄 часник 100гр;
🥬 капуста 600гр;
🥗 зелень;
🧂 сіль 1ст.л(без гірки);
🍚 цукор 100гр;
🥃 оцет 9% 250гр;
🏺 олія соняшникова 250мл;
6-7 банок по 700гр.

Салат з баклажанів, перцю, капусти, моркви і часником на зиму покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати півкільцями і відварити в 3 літрах води + 100гр солі 5 хвилин. Капусту нашаткувати, моркву очистити і натерти на тертці, перець нарізати соломкою, часник дрібно нарезать.

2. Всі інгредієнти перемішати, додати оцет, сіль і т. д і залишити в холодильнику маринуватися на 2 сутки.

3. Розкласти салат по стерелизованным банкам. Банки покласти в каструлю, на дно якої обов’язково треба вистелити рушник. Налити холодної води, до рівня щоб не переливався через горловину банок коли вода закипить. Прокип’ятити ємність з банками 30 минут.