Квашені помідори на зиму як з бочки

Квашені помідори на зиму як з бочки простий рецепт. Зберігати можна як у погребі, так і в квартирі. Помідори повинні бути тверді, не перезрілі. Квасити можна в бутлях або в пластиковому харчовому відрі.
Якщо хочете закупорити в банки квашені помідори, то після 6 днів при кімнатній температурі, злити розсіл, перекладіть в стерилізовані бутлі помідори, прокип’ятіть розсіл, додавши в нього 0,5 літра води разом з усім вмістом 3 хвилини, залийте помідори і закатайте.
Переверніть, закутувати не потрібно, нехай постоять вгору ногами до охолодження. Зберігайте де зручно. Якщо їх відразу віднести в прохолодний льох, то вони готові будуть через 2 місяці. Але якщо хочете швидше просто поїсти, то залиште при кімнатній температурі і через 2 тижні починайте пробувати. Для мене вони ідеальні через 20 днів.

Інгредієнти

🔹помідори;
🔹парасольки і палиці кропу;
🔹листя хрону;
🔹часник;
🔹чорний горошок;
🔹листя смородини (якщо є);
🔹суха гірчиця.

🔷НА 1 ЛІТР ВОДИ:
🔹сіль – 2 ст. л.;
🔹цукор – 1 ст. л.

Квашені помідори на зиму як з бочки покроковий рецепт

1. В чисту воду кімнатної температури додаємо цукор, сіль, перемішуємо, даємо розчинитися. Кип’ятити не нужно.
2. На дно чистої ємності кладемо парасольки і палиці кропу, часник, листя хрону, листя смородини, чорний перець горошком. Додаємо помідори і чергуємо далі кріп і т. д. В кінці накриваємо листям хрону. Якщо листя немає, можна і корень.
3. Заливаємо розсолом. На відро 5л. йде 3 літри розсолу. Накриваємо марлею і посипаємо трохи сухою гірчицею, близько 1 ст. л. Це для того, щоб не утворювалася цвіль ( кисломолочні бактерії). Ставимо зверху вантаж на тарілку і залишаємо до необхідної консистенции.