Салат з екзотичних фруктів, креветок, бекону і горошком

Сиджу, дивлюся на них🤓, думаю як краще застосувати таку смакоту. Почнемо з легкого розігріву — з креветочной салатику з маракуйево-йогуртовим соусом. Як зробити Салат з екзотичних фруктів, креветок, бекону і горошком рецепт простий.

Інгредієнти

– 400 г сирих великих креветок
— 200 г йогурту
— 150 г бекону
— 100 г замороженого горошку
— 2 маракуйї
— 2 яйця
— 4 картоплини
— 2 морквини
— 1 ч. л. пластівців чилі
— 1 ст. л. дрібної солі
— ½ лайма
— петрушка для прикраси
— цукор

Салат з екзотичних фруктів, креветок, бекону і горошком покроковий рецепт

1. Картоплю в мундирі наріжте кубиками по 1 см, відваріть 10 хв. Моркву наріжте аналогічно, але відваріть всього 5 хв. Горошок і яйця покладіть в холодну воду, доведіть до кипіння, варіть 10 хв. Яйця наріжте четвертинками. Креветки очистити від панцирів (не викидайте), видалите спинну вену. Помістіть на 3 хвилини в киплячу воду. Плесніть оливкової олії на сковороду, поставте на середній вогонь і обсмажте панцирі 3 мин.
2. Помістіть їх в блендер або чисту кавомолку, подрібніть, додайте сіль, перемішайте. Так у вас вийде креветочная сіль — шикарна приправа для рибних і не дуже страв. Зберігайте в холодильнику 1 місяць. Наріжте бекон квадратиками по 1 см, обсмажте на сковороді без олії 5 хв. Розріжте на маракуї половинки.
3. Одну з половинок відкладіть в сторону. З інших 3-х вийміть пюре і пропустіть його через сито, відокремивши від кісточок, додайте 1 ч. л. цукру, пластівці чилі, йогурт і перемішайте. З четвертої половинки дістаньте пюре, додайте 1 ч. л. цукру і дрібку креветочной солі. Змішати в глибокій мисці овочі, бекон і йогуртово-маракуйный соус. Розкладіть по тарілках, покладіть яйця і креветки, полийте другим соусом, прикрасьте петрушкою і подавайте на стол.