Як зробити Салат з кіноа і авокадо простий рецепт.
Інгредієнти
1 чашка кіноа
Сіль 1/4 ч. л.
Перець 1/4 ч. л.
1/2 ст. л. оливкової олії
Сік 1/2 лимона
1 ч. л. білого винного оцту
1 склянка помідорів чері, розрізаних навпіл
1/2 нарізаного огірка
1/2 склянки червоного болгарського перцю, нарізаного
2 ст. л. тонко нарізаного червоного цибулі
1/4 склянки оливок
1 ст. л свіжої петрушки
1/2 авокадо, нарізаного кубиками
⠀
ДЛЯ НУТУ:
400 гр консервированого або відвареного нуту, злити і прополоскати
2 ч. л. масла
По 1/4 ч. л. часникового порошку, солі та паприки
⠀
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
1/2 авокадо
1/4 склянки веганского майонезу
Сіль 1/4 ч. л.
Перець 1/4 ч. л.
1/4 ч. л. часникового порошку
Сік 1/2 лимона
2 ст. л. свіжого кропу
1 ст. л. сиропу агави або іншого сиропу
1 ст. л діжонської гірчиці
⠀
Склянку = 240-250мл
Салат з кіноа і авокадо покроковий рецепт
1. Приготуйте кіноа по інструкції на упаковці і перекладіть у велику миску. Влийте лимонний сік, олію, сіль, перець, оцет і перемішайте. Подрібніть овочі та зелень. Приготуйте заправку, змішавши всі ингредиенты.
2. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні і додайте масло, нут, часниковий порошок і перец.
3. Готуйте приблизно 5-7 хв, поки нут не стане трохи хрустким. Додайте всі інгредієнти в миску, перемішайте і полийте заправкою. При бажанні додати ще солі і перца.