Салат з копченою оселедцем, картоплею, морквою, яйцем і сиром

Салат з копченою оселедцем – цікава варіація на тему «мімози». ⠀ Традиційної мімози, тому що в моїй родині цей салат роблять зовсім інакше – без картоплі і моркви. ⠀ Як зробити Салат з копченою оселедцем, картоплею, морквою, яйцем і сиром рецепт простойю. А цей салат з оселедцем для мене в новинку 😊 Готувала і знімала його під «Іронію долі…», тому фото заряджені новорічним настроєм 😁 ⠀ Спочатку копчена риба може здатися тут дивним гостем. Але коли салат розкуштуєш, дуже подобається. Сіль я не додавала – майонез і копчена риба цілком справляються самі😊 ⠀ Зберігайте ідею для святкового столу 😉

Інгредієнти

Копчена оселедець – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Морква велика – 1 шт.
Яйця З – 2 шт.
Сир твердий – 100 г
Майонез – 70-90 р
Свіжа зелень для прикраси

Салат з копченою оселедцем, картоплею, морквою, яйцем і сиром покроковий рецепт

1. Картоплю і моркву помити щіткою, шкірку НЕ зчищати. Відварити до готовності. Яйця зварити круто протягом 10-11 хвилин. Покласти в холодну воду і залишити хвилин на 5-10, щоб шкаралупа легше очистилася. Почистити овочі та яйця. Відрізати голову У риби, видалити нутрощі, хребет і кістки, відокремити м’якоть від шкірки і дрібно нарезать.
2. Натерти на крупній тертці картоплю, моркву і сир. Яєчні білки нарізати дрібним кубиком, жовтки натерти на дрібній тертці. На велику тарілку, в салатник або порційні форми викласти нарізані продукти шарами у такому порядку: картопля, трохи змастити майонезом, оселедець, морква, майонез, яйця, майонез, сир і посипати тертим желтком.
3. Кількість майонезу регулюємо за смаком. Поставити салат в холодильник на 5-6 годин, щоб добре просочився. Чим довше салат постоїть, тим краще просочиться. Прикрасити свіжою зеленью.